Παρουσιάστηκε το λεύκωμα «Του Λευκονοίκου τα πεσόντα τέκνα»

Ο κατεχόμενος Δήμος Λευκονοίκου διοργάνωσε εκδήλωση παρουσίασης του λευκώματος «Του Λευκονοίκου τα πεσόντα τέκνα», την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023, στο προσωρινό Οίκημα του Δήμου στο Πλατύ Αγλαντζιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκονοίκου, συγγραφέας της έκδοσης αυτής του Δήμου Λευκονοίκου, η οποία διανέμεται δωρεάν, είναι η Δήμαρχος Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη, και παρουσιάζει 18 ήρωες του Δήμου της δεκαετίας 1964-1974.

Σημειώνεται ότι ήταν μια εκδήλωση με «έντονη συναισθηματική φόρτιση» την οποία τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Βουλής,

Αννίτα Δημητρίου, η οποία εκφώνησε ομιλία με ποιητικές αναφορές.

Προστίθεται ότι το λεύκωμα παρουσίασαν ο Καθηγητής Πέτρος Παπαπολυβίου και οι Επίτιμοι Δημότες Λευκονοίκου, ο Ποιητής και Ακαδημαϊκός Κυριάκος Χαραλαμπίδης και ο Πανεπιστημιακός και υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού Κυπριακή Εστία, Δρ Κυριάκος Ιωάννου.

Αναφέρεται ότι στην αντιφώνησή της η συγγραφέας, αφού ευχαρίστησε όλους και όλες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση τιμής στους ήρωες, αναφέρθηκε στην επώδυνη διαδικασία συγγραφής του λευκώματος, ευχαριστώντας τους συγγενείς των ηρώων για τη συνεργασία τους.

«Το λεύκωμα διανθίζεται με στίχους Ελλαδιτών και Κυπρίων ποιητών, ενώ στο τέλος περιέχει και Φωτογραφικό Επίμετρο από τα Αποκαλυπτήρια της Προτομής του ήρωα Αναστασίου Π. Ζαρβού, του πρώτου πεσόντα στην Αγία Τηλλυρία, και του ανακαινισμένου Μνημείου Ηρώων έξω από το προσωρινό οίκημα του Δήμου Λευκονοίκου, τα οποία έγιναν στις 12 Ιουνίου 2022», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η Δήμαρχος τίμησε για την παρουσία τους και τη στήριξή τους, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Στρατηγό Δημόκριτο Ζερβάκη, και τον Διοικητή της ΕΛ.ΔΥ.Κ., Συνταγματάρχη Κεραμιδά Παναγιώτη, θυμίζοντας τη σχέση που είχε ο Δήμος τους διαχρονικά με το Εθνικό Κέντρο.

Στην ανακοίνωση η Δήμαρχος εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στη συμβουλευτική επιτροπή της έκδοσης του βιβλίου της, και ιδιαιτέρως στον νεοελληνιστή Δρα Κυριάκο Ιωάννου για τις καίριες, όπως αναφέρεται, παρατηρήσεις του στη διαδικασία διόρθωσης του βιβλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα