ΠΑΣΥΔΥ: «Δεν έγινε καμιά κρούση για να αποτραπεί η απεργία των νοσηλευτηρίων»

Εμμένει η ΠΑΣΥΔΥ στην πραγματοποίηση οκτάωρη απεργία στα δημόσια νοσηλευτήρια την Τετάρτη (25/10) από τις 07:00 μέχρι τις 15:00.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ, Πρόδρομο Αργυρίδη, ο οποίος μίλησε στο Πρωτοσέλιδο, «έχει εξαγγελθεί αυτή η απεργία εδώ και ένα μήνα με την ελπίδα να στείλουμε το μήνυμα σε εκείνους που πρέπει για να μας πάρουν σοβαρά και να έρθουν να συζητήσουμε.

Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα, ούτε από πλευράς Κυβέρνησης, μόνο χθες ζήτησε ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΟΙΚ να του πούμε τις θέσεις μας και τις γραμμές μας. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει σε λιγότερο από 24 ώρες. Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Δεν είχαμε όμως καμιά κρούση από τον ΟΚΥΠΥ, επειδή τα ζητήματα επεκτείνονται και στο ΥΠΟΙΚ και στο Υπουργείο Υγείας».

 Υπενθυμίζεται ότι οι έξι συνδικαλιστικές οργανώσεις, που εκπροσωπούνται στα κρατικά νοσηλευτήρια, ζητούν συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για όσους έχουν προσληφθεί με ιδιωτικά συμβόλαια και κάλυψη όλων των μονίμων αναγκών σε προσωπικό στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Διαβάστε επίσης: Στο ΓεΣΥ τα ΤΑΕΠ Πολυκλινικής Υγείας και Απολλώνειου

Keywords
Τυχαία Θέματα