ΠΑΣΥΝΟ:Τα νοσοκομεία έγιναν γηροκομεία-Μη κερδοφόρα περιστατικά οι ηλικιωμένοι

Με αφορμή τις καταγγελίες ασθενών κατά νοσηλευτών, μίλησε στην Εκπομπή Πρωτοσέλιδο, ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, Θεόδωρος Πετέλης.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, ανέφερε πως «Όλα αυτά που έχουν ακουστεί μας προβληματίζουν εδώ και αρκετό καιρό και καταδικάζουμε αυτές τις συμπεριφορές από επαγγελματίες υγείας και περισσότερο από νοσηλευτές. Δεν αμφισβητούμε τις καταγγελίες των ασθενών και των συγγενών. Η δική μας θέση είναι ότι οι επαγγελματίες υγείας που πράττουν αυτά τα σοβαρά παραπτώματα δεν θα έπρεπε να εργάζονται σε τέτοιου είδους επαγγέλματα.

Θα πρέπει μέσα

από την εξέταση των καταγγελιών να βρίσκουμε τους λόγους που συμβαίνουν όλα αυτά τα περιστατικά με απώτερο σκοπό να μειώσουμε ή ακόμα και να μηδενίσουμε αν είναι δυνατόν».

Στη συνέχεια, ο Θεόδωρος Πετέλης, μίλησε για την  γενική εικόνα που επικρατεί στην Κύπρο και αφορά τον τρόπον με τον οποίο ως πολιτεία και ως Γενικό Σύστημα υγείας αντιμετωπίζουμε τους ασθενείς της τρίτης ηλικίας.

«Όσον αφορά την άρνηση των Ιδιωτικών νοσηλευτηρίων να αναλάβουν άτομα τρίτης ηλικίας βρίσκοντας προφάσεις ότι δεν έχουν κλίνες. Η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για πολύ δύσκολα περιστατικά και μη κερδοφόρα. Αποτελούν περιστατικά με αυξημένη φροντίδα και έτσι τα καθιστούν μη ελκυστικά για τα Ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Το αποτέλεσμα αυτού είναι ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια και κυρίως τα παθολογικά τμήματα έχουν μετατραπεί σε γηροκομεία. Καθιστώντας το αυτό δύσκολο να εξυπηρετήσει αυτά τα άτομα λόγω και τις υποστελέχωσης. Παράλληλα δεν υπάρχουν ούτε οι άλλες ομάδες στήριξης εργαζομένων σε αυτά τ τμήματα όπως οι φροντιστές υγείας, ένας τομέας ο οποίος έχει αποτύχει από την αρχή του. Είναι ένα γενικότερο πρόβλημα υποστελέχωσης στα δημόσια νοσηλευτήρια».

Διαβάστε επίσης: Καταγγελίες κατά νοσηλευτών - «Ασθενής ζήτησε νερό και του έδωσαν 4 ώρες μετά»

Συμπληρώνοντας, δήλωσε ότι «Αν πραγματικά θέλουμε να στηρίξουμε τα άτομα τρίτης ηλικίας θα πρέπει να δούμε την πραγματική εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Κύπρο μας. Οι μηχανισμοί οι οποίοι έχουμε και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούμε αφορά αποκλειστικά το κέρδος. Από την στιγμή που βλέπουμε ομάδες να μην είναι κερδοφόρες π.χ. ασθενής τρίτης ηλικίας ο οποίος θα νοσηλευτεί για έναν αγγειακών επεισόδιο θα έχει μαζί του και άλλο πρόβλημα υγείας το οποίο θα τον καθιστά ως ένα δύσκολο επεισόδιο και θα παραμείνει πολλές μέρες μέσα με αυξημένες ανάγκες πράγμα το οποίο δεν είναι κάτι που θέλει ο ιδιωτικός τομέας καθώς δεν θα του αποφέρει τα έσοδα που θα του απέφερε ένα άλλο περιστατικό. Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα που ζούμε».

Τέλος, ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΣΥΝΟ  ανέφερε πως για την τρέχουσα κατάσταση στα νοσηλευτήρια έχει ενημερωθεί τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και η Υπουργός Υγείας.

Δείτε το απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΥΝΟ Τα, #45Μη,pasyno ta, #45mi