Παυλόπουλος: Καιρός να διορθώσουμε τα λάθη του μνημονίου

Η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα αυξάνεται ξανά, τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ολλανδική εφημερίδα "Het Financieele Dagblad" και στη δημοσιογράφο Shereen El Serbini.

Παράλληλα κάνει αναφορά στο δημοψήφισμα του 2015, το οποίο, όπως είπε, δεν ήταν μία ετυμηγορία για την παραμονή ή μη της Ελλάδας

στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

Ερωτηθείς κατά πόσο η Ελλάδα έχει απελευθερωθεί από το φάντασμα του Grexit και αν οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας τελικά αποδίδουν καρπούς, ο κ. Παυλόπουλος είπε "Το κλίμα απέναντι στην Ελλάδα έχει σαφώς βελτιωθεί. Αυτό είναι επίσης σημαντικό για την εμπιστοσύνη. Οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες. Τώρα που η Ελλάδα εκπληρώνει πλήρως τις υποχρεώσεις της, πρέπει να ξαναδούμε ορισμένα σημεία του τρέχοντος Προγράμματος και να διορθώσουμε τα λάθη". Ερωτηθείς σε ποια λάθη αναφέρεται, ο κ.Παύλοπουλος είπε αυτά που έγιναν σε θέματα άμεσης ή έμμεσης φορολογίας.

Όσο αφορά τις σχέσεις της Ολλανδίας με της Ελλάδα, ο κ.Παυλόπουλος είπε πως η πρώτη θα μπορούσε να βοηθήσει στην προσπάθεια διόρθωσης του τρέχοντος Προγράμματος και να συμβάλει στην επικράτηση της Αλληλεγγύης που απαιτείται εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίλυση του οξύτατου Προσφυγικού ζητήματος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα