Πέραν των 350 συνέδρων σε συνέδριο για την αγροτική ανάπτυξη

Πέραν των 350 συνέδρων, ερευνητών, υπηρεσιακών, εκπροσώπων αγροτικών οργανώσεων και φοιτητών γεωπονίας συμμετείχαν την Πέμπτη στο 2ο Παγκύπριο Συνέδριο με τίτλο: «Αγροτική Ανάπτυξη: Από την Έρευνα στην Πράξη» που διοργάνωσε το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο του Τμήματος Γεωργίας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, τις εργασίες του Συνεδρίου που

πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέτρος Ξενοφώντος.

Αναφέρεται ότι επίσημος προσκεκλημένος και εισηγητής στο συνέδριο ήταν ο Mark Gibson, Επικεφαλής του Τμήματος Διάχυσης και Καινοτομίας της Διεύθυνσης Μεταφοράς Γνώσης της Αρχής Γεωργίας και Ανάπτυξης Τροφίμων Teagasc της Ιρλανδίας. Ο κ. Gibson παρουσίασε, μεταξύ άλλων, ένα επιτυχημένο παράδειγμα Συστήματος Γνώσης και Καινοτομίας στον τομέα της Αγροτικής Ανάπτυξης, πέρα από τα όρια της χώρας μας: το ιρλανδικό πρότυπο.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν ερευνητικές εργασίες που σχετίζονται με θέματα αγροτικής ανάπτυξης και αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν τη διασύνδεση των γεωργικών εφαρμογών με την έρευνα.

Όπως σημειώνεται, οι εργασίες του συνεδρίου είχαν στόχο τη διασύνδεση της έρευνας με τις γεωργικές εφαρμογές, την προώθηση της καινοτομίας στην αγροτική ανάπτυξη, την ανάδειξη του έργου των ερευνητικών ιδρυμάτων της Κύπρου στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης και την ενίσχυση της δικτύωσης των φορέων που σχετίζονται με την αγροτική ανάπτυξη.

Διαβάστε επίσης: Στην Ολομέλεια του ΕΚ θα τεθούν τα ευρήματα της έρευνας Cyprus Confidential

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα