Περαστικός ο «χειμώνας» στην Κύπρο-Πώς θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα

Δεν θα παραμείνει το χειμωνιάτικο σκηνικό, ανέφερε στο Πρωτοσέλιδο ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης.

Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι ο «χειμώνας» ήρθε, είναι περαστικός, φεύγει. Πρόσθεσε ότι δεν είναι συχνό φαινόμενο να έχουμε νέα χιονόπτωση τον Απρίλιο.

Σε σχέση με την Κυριακή του Πάσχα, τόνισε ότι «θα είναι μια καλή ημέρα, με κυρίως αίθριο καιρό και τη θερμοκρασία να σημειώνει

σταδιακά αισθητή άνοδο (26- 27 βαθμούς Κελσίου). Καλή θα είναι και η Δευτέρα του Πάσχα».

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας, σήμερα αρχικά, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, στα δυτικά και στα βόρεια. Σύντομα τα φαινόμενα εξασθενούν και αργότερα περιορίζονται στα νότια και ανατολικά όπου και αναμένεται μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και αργότερα ασθενείς μέχρι 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Διαβάστε επίσης: Σε κλοιό έντονων καιρικών φαινομένων η ΚύπροςΝέα κίτρινη προειδοποίηση

Keywords
Τυχαία Θέματα