Περδίκης: Αυτό το ρεζιλίκι πρέπει να έχει κάποιους να αναλάβουν την ευθύνη

Για τις προτάσεις στην Ολομέλεια που θα υποβάλει το Κίνημα Οικολόγων αναφορικά με τις πολιτογραφήσεις μίλησε στις Τομές στα Γεγονότα ο Βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Περδίκης.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην πρόταση για κατάργηση των προνομίων στους πρώην Προέδρους της Βουλής και τους πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας, δηλαδή της λιμουζίνας και του γραμματέα, εξηγώντας ότι δεν είναι μια σημερινή πρόταση αλλά από το 2013 που ξέσπασε η οικονομική κρίση. Σημείωσε ότι είναι «σκανδαλώδες» και επιχείρησαν πολλές φορές

να το καταργήσουν.

Αντέτεινε ότι δεν συμβαίνει αυτό σε όλες τις χώρες αλλά η πρόταση έχει να κάνει με το προνόμια του Προέδρου της Βουλής και της Δημοκρατίας. Τόνισε ότι επανέρχεται η πρόταση λόγω του Δημήτρη Συλλούρη, για τον οποίο είπε ότι «έχει εξευτελίσει τους θεσμούς όπως εμφανίστηκαν τα πράγματα», ενώ διερωτήθηκε εάν πρέπει να τους δοθούν όλα αυτά τα ωφελήματα μετά την παραίτησή του.

Αναφορά έγινε στην πρότασή του για διάλυσης της Βουλής, παραίτηση της Κυβέρνησης και διεξαγωγή εκλογών, τονίζοντας ότι γι αυτή την κατάσταση ευθύνεται και η Κυβέρνηση και η Βουλή, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Συμπλήρωσε ότι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που έχουν δημιουργήσει αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση. «Αυτό το ρεζιλίκι, αυτή η φθορά πρέπει να έχει κάποιους που να αναλάβουν τις ευθύνες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μίλησε για την πρόνοια του Συντάγματος για διάλυση της Βουλής και παραίτηση της Κυβέρνησης, φέρνοντας ως παράδειγμα το 1985 που ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ προχώρησαν σε διάλυση της Βουλής και έγιναν πρόωρες εκλογές, ως μορφή πίεσης προς την Κυβέρνηση.
 

Διαβάστε επίσης:

«Χρυσά διαβατήρια»:Σε ποια περίπτωση μπορούν να επιβληθούν κυρώσεις στην Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Περδίκης, Αυτό,perdikis, afto