Περιπολίες, επιχειρήσεις κι έλεγχοι Αστυνομίας για καταπολέμηση του εγκλήματος

Σε εξέλιξη από την περασμένη Παρασκευή βρίσκεται επιχείρηση της Αστυνομίας σε παγκύπρια κλίμακα για καταπολέμηση του εγκλήματος.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, είπε ότι στην επιχείρηση συμμετέχει πολύ μεγάλος αριθμός μελών της Αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που εργάζονται σε γραφειακά καθήκοντα.

Η επιχείρηση περιλαμβάνει συχνές μηχανοκίνητες περιπολίες, συντονισμένες επιχειρήσεις και ελέγχους, είτε οχημάτων, είτε υπόπτων προσώπων και υποστατικών και

θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό, δίνονται οδηγίες στην υπηρεσία διαχείρισης πληροφοριών και στη βάση αυτή θα γίνονται και σχετικές έρευνες.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», στο οποίο περιλαμβάνεται 16σέλιδη διαταγή από το Αρχηγείο για την πιο πάνω επιχείρηση, ο κ. Ανδρέου είπε ότι πρόκειται για διαβαθμισμένο έγγραφο. Ως εκ τούτου, έχει διαταχθεί έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς διέρρευσε το συγκεκριμένο έγγραφο.

Καταλήγοντας, ο κ. Ανδρέου σχολίασε και τις αντιδράσεις συντεχνιακών για το ότι μέλη της Αστυνομίας βγαίνουν από τα γραφεία για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση, λέγοντας ότι έχουν δοθεί οδηγίες από την ηγεσία της Δύναμης στη διεύθυνση οικονομικών για να γίνει κοστολόγηση όσον αφορά κάποιες ημέρες (όπως Σαββατοκύριακα και δημόσιες αργίες), τα αποτελέσματα της οποίας θα δημοσιοποιηθούν.

Σε ερώτηση κατά πόσο αναμένεται αύξηση των μέτρων ασφάλειας, τη στιγμή που πολλές χώρες αυξάνουν τα επίπεδα επαγρύπνησης υπό τη σκιά μιας τρομοκρατικής επίθεσης, ο κ. Ανδρέου είπε ότι για θέματα που αφορούν θέματα ασφάλειας δεν προβαίνουν σε οποιαδήποτε δημόσια δήλωση.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: «Πολλά θύματα» από την κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτογραφία αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα