Περισσότεροι από 11.000 αθλητές για τον Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Ο 6ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας είναι έτοιμος να φιλοξενήσει την Κυριακή 19 Νοεμβρίου χιλιάδες δρομείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Λάρνακας και ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του νησιού, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους το Σάββατο οι διοργανωτές του αγώνα.

Όπως αναφέρεται, περισσότεροι από 11.000 αθλητές από 85 χώρες, μεταξύ των οποίων από την Αργεντινή, Βραζιλία, Αυστραλία και Χονγκ Κονγκ,

βρίσκονται ήδη στη Λάρνακα, με τη διοργάνωση να συμβάλλει καθοριστικά στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου στην πόλη.

Εξέχουσα μεταξύ συμμετεχόντων τον 6ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας θα είναι η παρουσία του 32χρονου παγκοσμίου φήμης δρομέα με εγκεφαλική παράλυση Άλεξ Ρόκα Καμπίγιο, του μοναδικού αθλητή με 72% εγκεφαλική παράλυση που τερμάτισε σε Μαραθώνιο, συγκεκριμένα τον περασμένο Μάρτιο στη Βαρκελώνη, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι ο Ισπανός δρομέας θα τρέξει με το φλαμίνγκο στην πλάτη στην απόσταση των 10 χλμ.

Τονίζεται επίσης ότι τον 6ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας φωτίζει η Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, η υποδοχή της οποίας έγινε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου σε ειδική τελετή στην αίθουσα επισήμων του Παλιού Αεροδρομίου Λάρνακας Skylink, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ζωής του τόπου, για να ακολουθήσει λαμπαδηδρομία, με τη Φλόγα να καταλήγει στις Φοινικούδες όπου θα παραμείνει ως το τέλος του Μαραθωνίου.

Συμπληρώνεται πως από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της διοργάνωσης θα είναι αυτή κατά την οποία ο Δήμος Λάρνακας θα χρίσει την Άννα Βίσση πρέσβειρα της υποψηφιότητας της πόλης του Ζήνωνα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2030, με την γνωστή καλλιτέχνιδα να συμμετέχει μάλιστα στη διαδρομή των 5 χλμ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας αποτελεί την πρώτη πράσινη διοργάνωση στην Κύπρο, αφού από την πρώτη κιόλας χρονιά τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, ενώ καινοτομία φέτος αποτελεί το γεγονός ότι οι διοργανωτές εγκαινιάζουν το νέο πρόγραμμα Green Studies, με χορηγό βιωσιμότητας την Bioland Promithia και στόχο μία πράσινη προσέγγιση, με ενέργειες που περιλαμβάνουν την ανακύκλωση πλαστικών, ρούχων, παπουτσιών, καθώς και τη χρήση ποδηλάτου.

Ως προς το αγωνιστικό σκέλος, σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του 6ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας διοργανώνεται φέτος το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου (ΚΟΕΑΣ).

Αναφέρεται επίσης ότι με σημείο εκκίνησης την παραλία των Φοινικούδων, το πρόγραμμα ξεκινά με τη βασική διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου, του Ημιμαραθώνιου δρόμου και των 10 χλμ. αγώνα δρόμου, ακολουθούν οι διαδρομές των 5 χλμ. αγώνα δρόμου και των 5 χλμ. εταιρικού αγώνα, ενώ η ημέρα ολοκληρώνεται με το Fun Race 1 χλμ. για τους ενήλικες και με το McDonald’s™ Kids Race 1 χλμ. για τα παιδιά.

Σε ό,τι αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σημειώνεται ότι για την ομαλή διεξαγωγή του Μαραθωνίου την Κυριακή 19 Νοεμβρίου η Λεωφόρος Αθηνών με τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αρχιεπίσκοπου Μακαρίου III θα παραμείνει κλειστή από τις 6:00 π.μ. μέχρι και τις 1.30 μ.μ., ενώ κλειστοί θα παραμείνουν και οι Λεωφόροι Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, Τάσου Παπαδόπουλου και Δημήτρη Χριστόφια μέχρι τη Β3 (δρόμος Δεκέλειας), καθώς και ο κυκλικός κόμβος του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας. Διευκρινίζεται ότι η κατεύθυνση από Δεκέλεια από το κυκλικό κόμβο του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας προς Λάρνακα θα παραμείνει επίσης κλειστή.

Προστίθεται ότι κλειστές θα παραμείνουν οι οδοί Ζήνωνος Κιτιέως, Νικολάου Ρώσου, Μεχμέτ Αλί μέχρι τη συμβολή της με την Ούμ Χαράμ, η Ούμ Χαράμ μέχρι την συμβολή της με την Εύξεινου Πόντου, όπως και η οδός Πιαλέ Πασά και η Λεωφόρος Τάσου Μητσόπουλου, ενώ διευκρινίζεται ότι θα λειτουργήσει η μια κατεύθυνση της Λεωφόρου Αρτέμιδος από τα φώτα τροχαίας της Λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου μέχρι το αεροδρόμιο (θα υπάρχει κυκλοφοριακή ρύθμιση με την βοήθεια της Αστυνομίας και το ένα ρεύμα της Αρτέμιδος θα διαμορφωθεί σε διπλής κατεύθυνσης για τα τροχοφόρα).

Επίσης, κλειστοί τη μέρα του αγώνα θα παραμείνουν ο δρόμος από τη Λεωφόρο Αρτέμιδος μέχρι το Τέμενος Χαλά Σουλτάν Τεκκέ και από το κυκλικό κόμβο Πύργου Ελέγχου προς κυκλοφοριακό κόμβο Αεροδρομίου με την πάροδο της οδού Τιμίου Προδρόμου, όπως και η οδός Τιμίου Προδρόμου μέχρι την συμβολή της με τις οδούς 28ης Οκτωβρίου και Χριστάκη Παναγιώτου (Ε316) μέχρι τη Ζώνη Ελευθέρου Εμπορίου (Βιομηχανική περιοχή).

Οι διοργανωτές ενημερώνουν επίσης το κοινό ότι θα είναι διαθέσιμος ο χώρος στάθμευσης της Αρχής Λιμένων, με πρόσβαση από τον κυκλικό κόμβο λιμανιού, καθώς και ο ιδιωτικός χώρος στάθμευσης επί της γωνίας λεωφόρου Μακαρίου με Κωστή Παλαμά, με είσοδο από την οδό Κιλκίς.

Τέλος, αναφέρεται ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Omega θα μεταδώσει και φέτος ζωντανά τον 6ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας από τις 10:55 ως τις 13:00, ενώ θα υπάρχει και ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση από τον SuperSPORT FM τις ίδιες ώρες.

Εξάλλου, σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του, ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας στηρίζει τα φιλανθρωπικά ιδρύματα Ronald McDonalds House Charities και Special Olympics, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, το Ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας, την Παιδική Στέγη και τον Εφηβικό Ξενώνα Λευκωσίας, ενώ συνεχίζει τη συνεργασία του με το GivenGain Foundation, μια παγκόσμια διαδικτυακή πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων, για να προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να κάνουν τη διαφορά για τον αγαπημένο τους σκοπό.

Προστίθεται ότι πολλοί χορηγοί του Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας συνεισφέρουν στο κομμάτι της κοινωνικής προσφοράς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα