Περσιάνης: Βρισκόμαστε ανάμεσα στους συνήθους υπόπτους και προκαλεί ανησυχία

Στο ΣΙΓΜΑ μίλησε ο Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, Μιχάλης Περσιάνης, με αφορμή την νέα λίστα κυρώσεων που δημοσιεύθηκε από τις Βρετανικές και Αμερικανικές αρχές σήμερα Παρασκευή 19/5.

Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε πως «Αυτή η αμηχανία η οποία κορυφώθηκε τα τελευταία 24ωρα δεν είναι καινούργια μπορεί να κορυφώθηκε το τελευταίο καιρό αλλά το πρόβλημα έχει να κάνει με την φήμη της Κύπρου

και με την ταξινόμηση της ως κέντρο υψηλού κινδύνου. Ξέρουμε ότι βρισκόμαστε ανάμεσα στους συνήθους υπόπτους και προκαλεί αυξημένη ανησυχία».

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως «Είναι απαραίτητο να στείλουμε όλα τα σωστά μηνύματα. Άκουσα τις δηλώσεις τόσο του Σέργκον όσο και του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και λαμβάνονται με τον καλύτερο τρόπο αυτά τα μηνύματα. Οι φωνές ότι με το παραμικρό ακούμε ξένα κέντρα εξουσιών και ξένες δυνάμεις, όλα αυτά είναι αστείο. Η οικονομία και όχι μόνο αυτή η βιομηχανία βρίσκονται μέσα σε ένα κλοιό ο οποίος κλείνει τα τελευταία χρόνια και δημιουργείται ζημιά σε ολόκληρη την οικονομία. Υπάρχει ένα αόρατο κόστος που έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η χώρα μας, αυτό το κόστος είναι απτό δεν είναι θεωρητικό.

Επομένως, η επιλογή να δώσουμε ξεκάθαρα μηνύματα όπως είπε ο ΠτΔ «επιτέλους να τελειώσουμε με αυτό το θέμα» θα ανοίξει πολλές ευκαιρίες για πολλές Κυπριακές επιχειρήσεις σε πολλούς τομείς πέραν από το συγκεκριμένο».

Τέλος, δήλωσε ότι «Αυτό το κόστος είναι ουσιαστικά μια επενδύσει με την οποία θα διασφαλίσουμε καλύτερες επιδώσεις στο μέλλον. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την ανθρωπιστική διάσταση με ζητήματα όπως την μισθολόγια, η οποία έχει παγώσει και αρκετοί συμπολίτες μας έχουν προβλήματα σε προσωπικό επίπεδο αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Σε συλλογικό εθνικό πρέπει να δούμε ότι αυτό το κόστος ως το κόστος με το οποίο επενδύουμε σε καλύτερες ξένες επενδύσεις, σε περισσότερες και μεγαλύτερες ευκαιρίες ευρύτερα εφόσον οι εποπτικές απαιτήσει τις οποίες υπόκεινται ξένοι επενδυτές και επιχειρηματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο είναι αν όχι απαγορευτικές σίγουρα ένα ισχυρό αντικίνητρο».

Δείτε το απόσπασμα: 

Διαβάστε επίσης: Νέα λίστα αμερικανικών κυρώσεων–Τρεις νομικές οντότητες στην Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Περσιάνης, Βρισκόμαστε,persianis, vriskomaste