Πέθανε στα 88 ο Ανδρέας μας ο Χαραλάμπους που αρνήθηκε ρουσφέτι σε Πρόεδρο

Αναπαύθηκε την Τρίτη και κηδεύεται αύριο Σάββατο 25 Σεπτ. 2021 στα 88 του χρόνια ο φίλτατος από το 1990 μόνιμος ακροατής της Πρώτης Εκπομπής του Ράδιο Πρώτο Ανδρέας Χαραλάμπους από το σκλαβωμένο Τρίκωμο. Πριν τέσσερα χρόνια, το 2017 όταν ακόμη ζούσε και η αείμνηστη σύζυγός του Ελενίτσα, είχαμε δημοσιεύσει το κείμενο για την εποχή που ο Ανδρέας Χαραλάμπους υπηρετούσε στο τελωνείο και... έστειλε τον τότε ΠτΔ κ. Γιώργο Βασιλείου «πο΄τζει που ήρτεν» όταν του ζήτησε... ρουσφέτι.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί αύριο Σάββατο

10 π.μ. στον ιερό ναό Αγ. Γεωργίου στον Άγιο Δομέτιο. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Το δημοσίευμα της 5.7.2017: Ο δημόσιος υπάλληλος που αρνήθηκε ρουσφέτι σε Πρόεδρο

Ο δημόσιος υπάλληλος που ευτύχησε να στείλει

έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας

« ‘πο ‘τζιεί που ‘ρτεν», όταν του ζήτησε… ρουσφέτι.

Ανδρέας Χαραλάμπους από το σκλαβωμένο Τρίκωμο. Γνώριμος παλαιότερα κι από τις καίριες διορθωτικές παρεμβάσεις του σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, προπάντων για τις εκφωνήσεις που κακοποιούν την ελληνική γλώσσα.

Φορτικός τω όντι ενίοτε στις τηλεφωνήτριες. Πολύτιμος όμως στους επιμένοντες στην επιμέλεια της γλώσσας. Και για τα τρέχοντα θέματα της καθημερινής επικαιρότητας, επικεντρωμένες στην ουσία οι γνώμες του από ραδιοφώνου, 1000% κατανοητές απ’ όλους τους ακροατές.

Γνωστότατος στους παλαιότερους, εκπληκτικός πρωταθλητής σε διαγωνισμούς γνώσεων από την τότε μόνη τηλεόραση του ΡΙΚ, με εξεταστή του τον αείμνηστο γυμνασιάρχη του Παγκυπρίου Γυμνασίου, πρόεδρο του ΡΙΚ και υπουργό Παιδείας Φρίξο Πετρίδη.

Με τα χρήματα που κέρδισε στους διαγωνισμούς εκείνους ο Ανδρέας Χαραλάμπους σπούδασε όλα πλην ενός τα τέκνα του.

Η τελευταία νικητήρια απάντησή του, που του απέφερε βραβείο επτά χιλιάδων λιρών ήταν στην ερώτηση… πόσα τέκνα είχε ο βασιλιάς της Τροίας ο Πρίαμος!!!

Υπηρετούσε λοιπόν στο Τελωνείο με αρμοδιότητα για τα αφορολόγητα αυτοκίνητα ο Ανδρέας Χαραλάμπους, επί αρχιτελώνη Θάνου Μιχαήλ.

Πήγε πεμπάμενη στον ίδιο η κ. Κουρσουμπά, με γραπτό κι ενυπόγραφο ιδιογράφως σημείωμα - εντολή του τότε ΠτΔ κ. Γιώργου Βασιλείου, για να της εγκριθεί αφορολόγητο όχημα. Εξέτασε την υπόθεσή της, με βάση νόμους και κανονισμούς και της είπε «να πάεις κόρη μου στον πρόεδρο που σου έγραψε το χαρτί, να πληρώσει το αυτοκίνητο που τα ριάλια που του άφησε η στετέ του και όχι απ’ τους φορολογούμενους». Αργότερα παρενέβη αυτοπροσώπως ο τότε υπουργός Οικονομικών, ο μακαρίτης ο Γιώργος Συρίμης. Και έλαβε περίπου την ίδια ανυποχώρητη απάντηση.

Εν τέλει τον… ξεροκέφαλο δημόσιο υπάλληλο του Τελωνείου για τ’ αφορολόγητα, επισκέφθηκε στο γραφείο του αυτοπροσώπως ο πρόεδρος του κράτους κ. Βασιλείου για να τον… μεταπείσει! Κι ο Ανδρέας του απάντησε: «Δεν περίμενα ποτέ να έχω την ευτυχία να στείλω έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάει ‘πο ‘τζιεί ‘που ήρτεν»…

Τεσσάρων και ογδόντα ετών τώρα (2017) ο κ. Ανδρέας Χαραλάμπους, καθηλωμένος λόγω προβλημάτων υγείας στο σπίτι, με στήριγμά του την σύζυγό του κυρία Ελενίτσα, διατηρεί πάντα οξύτατη τη μνήμη και χωρίς την παραμικρή υποστολή τα καίρια σχόλιά του…

Η φωτογραφία του 2017 με την αείμνηστη σύζυγό του την κ. Ελενίτσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα