ΒΙΝΤΕΟ: Αυτούς τους αξιωματούχους αφορά η παράνομη καταβολή συντάξεων

Η Ελεγκτική Υπηρεσία κάλεσε το Γενικό Λογιστήριο να τερματίσει την καταβολή μισθών και πολλαπλών συντάξεων προς αξιωματούχους.

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης, ο οποίος ανέφερε ότι το θέμα δεν είναι αυτοί που παίρνουν πολλές συντάξεις αλλά αυτοί οι οποίοι λέει ο νόμος του 1980 ο «Περί συντάξεων ορισμένων αξιωματούχων της Δημοκρατίας».

Όπως, είπε, «προβλέπει ότι η σύνταξη των αξιωματούχων που καλύπτει αυτός ο νόμος δηλαδή Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλή,

Υπουργοί, Υφυπουργοί και Βουλευτές, αναστέλλεται η σύνταξη αν αυτοί αναλάβουν οποιοδήποτε έτερο λειτούργημα ή αξίωμα εντός της Δημοκρατίας».

Εξήγησε ότι οι 25 υποθέσεις που αναφέρονται στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι δειγματοληπτικά. «Λέμε του Γενικού Λογιστή ότι ελέγξαμε ένα δείγμα 25 υποθέσεων και εσύ θα τους δεις όλους έναν προς έναν και θα μας ενημερώσεις για το ποιοι έχουν πάρει παράνομα σύνταξη από το 2014 και μετά αλλά και για τα πόσα που έλαβαν».

Υπογράμμισε ότι είναι αξιωματούχοι οι οποίοι διετέλεσαν Πρόεδροι Δημοκρατίας και Βουλής, Υπουργοί, Υφυπουργοί και Βουλευτές από το 1980 και μετά».

Ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι από τη στιγμή που δεν υπήρξε πλάνη, η ψευδή δήλωση και οι συντάξεις λαμβάνονταν καλόπιστα, η άποψη μας είναι ότι δεν είναι νομικά εφικτή η ανάκτηση. «Τουλάχιστον να τερματιστεί η παρανομία από εδώ και πέρα».

Τόνισε ότι ο Γενικός Λογιστής και η ομάδα του μέχρι στιγμής έχει συνεργαστεί άψογα. «Ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσει αυτή η συνεργασία».

Διαβάστε ακόμη: Η Ελεγκτική καλεί Γενικό Λογιστήριο: Στοπ σε μισθούς και πολλαπλές συντάξεις

Keywords
Τυχαία Θέματα