Πήραν… φωτιά οι φουκούδες - Έτσι γιόρτασαν τα Χριστούγεννα οι Κύπριοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Από γειτονιά σε γειτονιά και απ’ άκρη σ ‘άκρη του νησιού η μυρωδιά της σούβλας έσπαζε την μύτη όλων την Κυπρίων. Μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν σε κάποιο σπίτι για να γιορτάζουν την μέρα την Χριστουγέννων. Την μέρα αυτή, που είναι αφιερωμένη στην αγάπη και στις οικογενειακές στιγμές.

Σε κάθε τραπέζι, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η οικοδέσποινα του σπιτιού, η οποία από νωρίς το πρωί άρχισε τις προετοιμασίες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με σκοπό να μην αφήσει κανένα παραπονεμένο, αλλά και ούτε να αφήσει αφορμές για να πει κάποιος ότι κάτι δεν πήγε καλά.

Για πολλούς το Χριστουγεννιάτικο

τραπέζι είναι μια ευκαιρία οικογενειακής σύναξης. Ένα τραπέζι αφιερωμένο στην οικογένεια.

Σε κάθε τραπέζι από την άλλη ξεχωρίζει ο παππούς και η γιαγιά. Οι οποίοι χαίρονται που βλέπουν τα παιδιά τους και τα εγγονάκια τους. Με τις ευχές τους παράλληλα να ξεχειλίζουν από αγάπη και χαρά.

Στην κάμερα του Σίγμα ο Νικόλας που μας υποδέχτηκε στο σπίτι του, μας αναλύει τα συστατικά της τιμώμενης σούβλας.

Εκτός από την σούβλα υπήρχαν και αυτοί που προτίμησαν την γαλοπούλα, ενώ από το τραπέζι δεν θα μπορούσαν να έλειπαν και τα γλυκά.

Από το γλέντι δεν θα γινόταν να απουσίαζε και η μουσική. Από την μια τα λαϊκά άσματα και από την άλλη τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Στο γιορτινό κλίμα προστέθηκαν και τα χαμόγελα των παιδιών, τα οποία μετά την χθεσινή επίσκεψη του Άγιου Βασίλη από την καμινάδα, άνοιξαν με ενθουσιασμό τα δώρα που βρήκαν σήμερα το πρωί κάτω από το δέντρο.

Δώρα που ζήτησαν από τον αγαπημένο τους Άγιο και αυτός τα έφερε με το έλκηθρό του χθες βράδυ.

Διαβάστε επίσης: Πώς γιορτάζει ο πλανήτης τα Χριστούγεννα - Στα «μαύρα» η Βηθλεέμ (pics)

Δείτε πώς πέρασαν τα Χριστούγεννα οι Κύπριοι:

Keywords
Τυχαία Θέματα