Ποικιλόμορφες ομάδες, κοινές επιδιώξεις συλλογικές επιτυχίες

Ο ανθρωποκεντρικός κόσμος της Philip Morris Cyprus

Στον συναρπαστικό κόσμο του αθλητισμού, η δυναμική και το δέσιμο μιας ομάδας αποτελεί τον  πυρήνα της επιτυχίας της. Σε αυτήν, προσμετράται η δυνατότητα των ατόμων με διαφορετικές αφετηρίες, δεξιότητες αλλά και πολιτισμικές καταβολές να ενώσουν τα ταλέντα τους για να επιτύχουν έναν κοινό στόχο: τη νίκη. Αυτή η σύνθεση ποικιλόμορφων, ταλαντούχων ατόμων γεννά την καινοτομία και δημιουργεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ομάδας.

Καθώς οι αθλητές ομαδικών αθλημάτων,

με τη βοήθεια του προπονητή τους αναζητούν τρόπους να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα ή πρόκληση εντός του αγωνιστικού χώρου, η διαφορετικότητα της προσέγγισής τους, σε συνάρτηση με τη σύμπλευση των αρχών και πεποιθήσεών τους, οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αντιστοίχως, στον επιχειρηματικό κόσμο, η ομαδική εργασία είναι πέραν από μια κοινή συνύπαρξη ατόμων με διαφορετικές δεξιότητες. Είναι η ικανότητά τους να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον και να ενεργούν συνεκτικά, συμβάλλοντας προς την επίτευξη ενός κοινού στόχου και οράματος.

Κτίζοντας μια κοινότητα αλληλοϋποστήριξης

Η ομαδική εργασία αποτελεί το όπλο για την επίτευξη των στόχων μιας επιχείρησης και μια συνθήκη που κτίζει κοινότητες και δημιουργεί ηγέτες. Από τον αθλητικό χώρο, μέχρι την καθημερινή ζωή, η συνεργασία, η εμπιστοσύνη, αλλά και η ευημερία στο πλαίσιο μιας ομάδας, είναι η βάση για εξέλιξη. Η προώθηση, επομένως, ενός ποικιλόμορφου, ισότιμου και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακού χώρου είναι αυτό το καθοριστικό στοιχείο που θα καθορίσει την επιτυχία ή αποτυχία μιας επιχείρησης. Η προσέγγιση αυτή εντοπίζεται στον πυρήνα της επιχειρηματικής στρατηγικής της Philip Morris Cyprus, αφού στις αξίες της αναφέρεται ξεκάθαρα πως «οι άνθρωποι πρέπει να ζουν και να εργάζονται σ’ ένα εργασιακό περιβάλλον, το οποίο όχι μόνο αποδέχεται την ατομικότητά τους και προωθεί τη συμπερίληψή τους σε μια κοινότητα με αρχές και αξίες, αλλά, ταυτόχρονα, τους σπρώχνει προς τη δική τους προσωπική επιτυχία».

Η εργασιακή κουλτούρα της Philip Morris Cyprus

«Στη Philip Morris Cyprus δημιουργούμε δυναμικές ομάδες που βασίζονται στη διαφορετικότητα, συνδυάζοντας διαφορετικές ικανότητες, γνώσεις και αντιλήψεις με έναν κοινό στόχο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι ομάδες δραστηριοποιούνται με βάση κοινές αρχές και αξίες όπως ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη, η υπομονή και η ανοχή. Με αυτόν τον τρόπο, διατηρούν την ενότητά τους γύρω από το κοινό τους στόχο», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γενικός Διευθυντής της Philip Morris Cyprus, κ. Σταύρος Δρακουλαράκος.

Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι η Philip Morris Cyprus απέκτησε την πιστοποίηση Great Place to Work® - Certified™ για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η ανανέωση της πιστοποίησης επιβεβαιώνει την ανθρωποκεντρική κουλτούρα της Philip Morris Cyprus και αυτή η επιτυχημένη συνταγή δεν δημιουργείται τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της συνεχούς δέσμευσης της ηγεσίας και της στρατηγικής καθοδήγησης.

Η επένδυση στην  αναγνώριση και την επιβράβευση, αποτελεί ένα επιπλέον στοιχείο στρατηγικής που οδηγεί στη δημιουργία μιας δυναμικής κοινότητας, και ενός καινοτόμου χώρου εργασίας όπου η προσπάθεια και η επιτυχία αναγνωρίζονται και γιορτάζονται. Αυτή η προσέγγιση ενθαρρύνει τη συμμετοχή και ενισχύει την παραγωγικότητα, δημιουργώντας ένα κλίμα αλληλεγγύης και υποστήριξης όπου τόσο οι  επιδιώξεις, όσο και οι επιτυχίες, είναι κοινές.

Τα στοιχεία αυτά, αναγνωρίζονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους της Philip Morris Cyprus, αφού, σύμφωνα με την έρευνα, το σύνολο των ανθρώπων της (100%) πιστεύει ότι αντιμετωπίζεται δίκαια ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή/και σεξουαλικού προσανατολισμού. Παράλληλα, η έμφαση στην κοινωνική αλληλεπίδραση και διαφάνεια αξιολογείται επίσης υψηλά αφού η δικαιοσύνη (98%), η συντροφικότητα (98%) και η συμπεριφορά της ηγεσίας (97%) είναι τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν την Philip Morris Cyprus στα μάτια των ανθρώπων της.

Το υψηλό αυτό επίπεδο της εργασιακής κουλτούρας είναι το κοινό πλαίσιο λειτουργίας για όλα τα γραφεία της μητρικής Philip Morris International, ενώ διαχέεται σε κάθε πολιτική της εταιρείας. Συνειδητά, δηλαδή, κάθε εργαζόμενος νοιώθει ότι ανήκει σε μια κοινότητα που τον ακούει, τον εκτιμά και τον ενθαρρύνει να πετύχει. Η κουλτούρα αυτή απορρέει από τη βαθιά αίσθηση της ευθύνης που έχει ο οργανισμός προς την πρόοδο της κοινωνίας.

Ένα όραμα, κοινές αξίες, μια εργασιακή κουλτούρα, μια εταιρεία που πρωτοπορεί

Η εργασιακή κουλτούρα της Philip Morris Cyprus έχει αναπτυχθεί στη βάση του μοντέλου που υλοποιείται σε όλες τις θυγατρικές, έχοντας ένα όραμα: την επίτευξη ενός μέλλοντος απαλλαγμένου από τον καπνό του τσιγάρου. Σε αυτό το όραμα, πρωταρχικό ρόλο έχουν οι άνθρωποι της εταιρείας, με τον μετασχηματισμό να καθοδηγείται από την ποικιλόμορφη κοινότητα ταλαντούχων και δημιουργικών ατόμων, οι οποίες με βάση τις κοινές τους αξίες, επαναπροσδιορίζουν συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, ενώ οι αξίες αυτές διαχέονται στην ίδια την εργασία κουλτούρα.

«Υιοθετώντας το όραμα για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο, επενδύσαμε πέραν των $12.5 δισεκατομμυρίων σε πρωτοποριακές τεχνολογίες και, με σύμμαχο την επιστήμη, αναπτύξαμε δυνητικά λιγότερο επιβλαβείς εναλλακτικές για υφιστάμενους καπνιστές που δεν διακόπτουν το τσιγάρο», τονίζει ο κ. Δρακουλαράκος. «Με αυτό τον τρόπο, πρωτοπορούμε και ηγούμαστε παγκοσμίως ενός μεγάλου μετασχηματισμού της αγοράς προς όφελος των πελατών μας και της κοινωνίας, προσθέτει, σημειώνοντας εμφατικά: «Αυτόν το μετασχηματισμό υλοποιούμε και επιταχύνουμε και στην Κύπρο με την παρουσία της Philip Morris Cyprus, όπου από το 2021 εργαζόμαστε για μία Κύπρο απαλλαγμένη από το τσιγάρο μέχρι το 2030».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποικιλόμορφες,poikilomorfes