Ποινή φυλάκισης σε πρώην Έλληνα Υπουργό

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ο πρώην Υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης, για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τού επέβαλε ποινή πέντε ετών, εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ την ημέρα, δηλαδή προς 140.000 ευρώ συνολικά. Η υπόθεση αφορά δωροδοκία του πρώην Υπουργού με 450.000 μάρκα από τα ταμεία της Siemens, προκειμένου να εγκρίνει τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ.

Οι

δικαστές αποφάσισαν να του χορηγηθεί η δυνατότητα πληρωμής των 140.000 ευρώ σε 32 μηνιαίες δόσεις, ενώ επιδίκασε ως απαιτητά από όλους τους καταδικασθέντες 30.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση του Δημοσίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, το χρηματικό ποσό των 230.000 ευρώ, που είχε δεσμευτεί από τον Τάσο Μαντέλη μόλις έγινε γνωστή στις Αρχές η υπόθεση, θα δοθεί ως ικανοποίηση στον ΟΤΕ και όχι στο Ελληνικό Δημόσιο.

Εξάλλου, σε ποινή κάθειρξης 11 ετών καταδίκασε το δικαστήριο τον Ηλία Γεωργίου, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens Ελλάς, ενώ ο Αριστείδης Μαντάς, συνεργάτης του πρώην Υπουργού Τάσου Μαντέλη, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα