Ποιοι είναι οι Γκανέζοι χορευτές που έγιναν παγκόσμιο viral; (Βίντεο)

Το απόλυτο viral των ημερών είναι τα video με τους Γκανέζους χορευτές που κουβαλάνε στην πλάτη τους ένα φέρετρο υπό τη συνοδεία ηλεκτρονικής μουσικής.

Η Δημοκρατία της Γκάνας είναι μία χώρα της Δυτικής Αφρικής με πληθυσμό λίγο πάνω από τα 31 εκατομμύρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2019. Συνορεύει δυτικά με τη Ακτή Ελεφαντοστού, βορειοανατολικά με την Μπουρκίνα Φάσο, ανατολικά με το Τόγκο, και νότια βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Πρωτεύουσα της Γκάνας είναι η Άκκρα, μία πόλη 3 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Με την Αφρική να μην είναι

στο επίκεντρο αυτή την περίοδο της πανδημίας, με σχετικά περιορισμένα κρούσματα και θανάτους από τον κορωνοϊό, αλλά με «εύθραυστα» συστήματα υγείας σε πολλές χώρες της μεγάλης αυτής ηπείρου, ας ελπίσουμε εκεί τα πράγματα να εξελιχθούν ομαλά ως το τέλος.

Η Γκάνα βρίσκεται αυτές τις μέρες στο επίκεντρο για έναν άλλο, διαφορετικό, λόγο. Το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από τα memes και videos με τους – διάσημους πλέον - τέσσερις Γκανέζους νεκροπομπούς - δεν τους αποκαλούμε «κοράκια»- που χορεύουν μεταφέροντας στις πλάτες τους το φέρετρο με τον νεκρό για τον «άλλο κόσμο». Όπου και να «γυρίσεις» σε Instagram, Twitter, TikTok και Facebook, θα βρεις μπροστά σου αυτό το video, σε πολλές και διάφορες παραλλαγές.

Δείτε το βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα