«Πονοκέφαλος» η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών- Στο περίμενε χιλιάδες αιτήσεις (VID)

Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται κατά την διαδικασία τοποθέτησης φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο συνδέσμου εταιριών ΑΠΕ, Φάνος Καραντώνη οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και η αύξηση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας που επήλθε λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, πολλαπλασίασε το ενδιαφέρον του καταναλωτή για φωτοβολταϊκά με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες και η ΑΗΚ να μην είναι σε θέση να ανταποκριθούν.

Σημείωσε επίσης, οι αιτήσεις υπερβαίνουν

τις χίλιες ανά μήνα ενώ προ ενεργειακής κρίσης ο αριθμός αυτός κυμαινόταν κάπου στις 150-200 αιτήσεις. «Υπάρχει πρόβλημα ότι το ανθρώπινο δυναμικό που δραστηριοποιείται στον τομέα δεν είναι επαρκείς για να ικανοποιήσει αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον», είπε.

Πρόσθεσε επίσης ότι, παρά την προσπάθεια απλοποίησης της διαδικασίας, φαίνεται ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας.

Τα πρώτα προβλήματα που παρουσιάζονται έχουν να κάνουν με την ΑΗΚ και την έκδοση όρων σύνδεσης στο δίκτυο αλλά και τον έλεγχο μιας εγκατάστασης. Με ένα χρόνο αποπεράτωσης μπορεί να χρειαστούν δύο μήνες για να εκδοθούν όροι σύνδεσης και άλλοι τρεις για να κλείσεις κάποιο ραντεβού για έλεγχο.

Όπως ανέφερε, πρόβλημα αποτελούν και οι οικοδομικές αρχές που με αφορμή τα φωτοβολταϊκά προσπαθούν να διορθώσουν όλη την πολεοδομική αταξία που υπάρχει.

Διαβάστε επίσης: Φωτοβολταϊκά: Διαδικασία μετ εμποδίων – Ποια τα βήματα για την εγκατάσταση

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ:

Keywords
Τυχαία Θέματα