Πώς λειτουργεί η εφαρμογή που ενεργοποιήθηκε στο θανατηφόρο της Λεμεσού

Μέσω εφαρμογής στο κινητό του 20χρονου ενημερώθηκε το 112 για το θανατηφόρο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στη Λεμεσό.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο Χαράλαμπος Καπετάνιος Μηχανολόγος μηχανικός οχημάτων στο Global College, ανέφερε ότι είναι ένα σύστημα που λειτουργεί μέσω του GPS το οποίο είναι συνδεδεμένο με το σύστημα παθητικής ασφάλειας του οχήματος.

Δείτε επίσης: Θανατηφόρο Λεμεσός: Μέσω εφαρμογής στο κινητό του 20χρονου ενημερώθηκε το 112

Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη

εφαρμογή ενεργοποιείται σε περίπτωση που υπάρχει ατύχημα από μια συγκεκριμένη εμβέλεια και μετά. «Δεν θα ενεργοποιηθεί με το παραμικρό πρέπει να καταλάβει το σύστημα ότι το ατύχημα είναι σοβαρό και μας δίνει και χρονικό περιθώριο 20-30 δευτερόλεπτα για να το απενεργοποιήσουμε. Μετά ενεργοποιείται από μόνο του και ενημερώνει όλες τις Αρχές όπως η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και γενικά την γραμμή 112 που έχουμε στην Κύπρο». 

Εξήγησε ότι υπάρχει η καταγραφή της πορείας μέσω του δορυφόρου. «Οι συσκευές των κινητών μπορούν να βοηθήσουν και πάλι στην περίπτωση που έχουμε κάποιο ατύχημα, μπορούν από το σήμα του κινητού ή από το 5G και από το δορυφόρο να βρουν που βρίσκεται το αυτοκίνητο». 

Keywords
Τυχαία Θέματα