Πότε θα δοθεί η χορηγία για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα – Χιλιάδες οι αιτήσεις

Ένα βήμα προς την πράσινη κίνηση κάνουν οι Κύπριοι, αφού το νέο σχέδιο επιχορήγησης ηλεκτροκίνητου οχήματος έχει «πάρει φωτιά» από τις πρώτες κιόλας ώρες. 

Όταν το πρωτοεμφανιζόμενο τότε σχέδιο απόσυρσης παλαιών οχημάτων και επιχορήγησης νέων ηλεκτρικών είχε ανοίξει τις πύλες του, οι αρμόδιοι δεν περίμεναν ότι οι Κύπριοι θα ενδιαφέρονταν τόσο πολύ για την απόκτηση ενός οχήματος, που όχι μόνο ήταν τεχνολογικά αναβαθμισμένο, αλλά παράλληλα θα συνέτεινε στην προστασία του περιβάλλοντός μας που ταλαιπωρείται εδώ

και χρόνια.

Οι αρμόδιοι στο Υπουργείο Μεταφορών λοιπόν, με βάση τους αριθμούς ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων που κυκλοφορούσαν το 2020 στην Κύπρο, δεν πίστευαν διόλου ότι η ζήτηση θα άγγιζε μέχρι και το 1000% του διαθέσιμου ποσού για απόσυρση παλαιού οχήματος και αγορά νέου ηλεκτρικού. Ωστόσο, το ίδιο σχέδιο δεν είχε την επιθυμητή εξέλιξη αφού εκτός από τη μεγάλη ζήτηση που παρατηρήθηκε, άλλο ένα πρόβλημα ήταν η δυσκολία να υλοποιηθεί η προβλεπόμενη από το σχέδιο αγορά των 100 ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων φαίνεται ότι δεν μπορούσαν να διαθέσουν για την Κύπρο τόσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσα στην περίοδο των 7 μηνών που όριζε το σχέδιο ώστε να δοθεί η επιδότηση. Έτσι το σχέδιο απόσυρσης οχημάτων… αποσύρθηκε!

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή Online». 

➡️ Νέα οχήματα για όλους: Επιδοτήσεις που φθάνουν μέχρι και τις €100 χιλιάδες
➡️ Χιλιάδες οι αιτήσεις σε μόνο λίγες ώρες
➡️ Πώς εξετάζονται οι αιτήσεις και ποια η διαδικασία

⏩ Διαβάστε στη «Σημερινή Online» | Της @Gabriella_Theof https://t.co/PyMNxnY1fE

— η σημερινή (@simerini_news) December 30, 2021
Keywords
Τυχαία Θέματα