Πούτιν: H Δύση θα χρησιμοποιήσει ακόμη και τον διάβολο κατά της Ρωσίας

Κατά την έναρξη της ετήσιας ομιλίας του προς το έθνος, ο Πούτιν σημείωσε επίσης ότι η Μόσχα αψηφά τις προσπάθειες της Δύσης να καταστρέψουν την οικονομία της Ρωσίας μέσω ενός άνευ προηγουμένου πακέτου κυρώσεων, υπογραμμίζοντας ότι τρισεκατομμύρια δολάρια διακυβεύονται για τη Δύση, αλλά οι ροές εισοδήματος στην Ρωσία δεν έχουν στερέψει.

Η Ρωσία ήθελε να επιλυθεί η διένεξη στην Ουκρανία ειρηνικά, αλλά οι δυτικές

χώρες είχαν προετοιμάσει ένα "διαφορετικό σενάριο" πίσω από την πλάτη της, τόνισε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος.

«Κάναμε ό,τι είναι δυνατό για να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα ειρηνικά, διαπραγματευόμενοι για μια ειρηνική επίλυση αυτής της δύσκολης σύγκρουσης, αλλά πίσω από τις πλάτες μας προετοιμαζόταν ένα πολύ διαφορετικό σενάριο», σημείωσε.

«Μιλάω σε μια δύσκολη και σημαντική στιγμή για τη Ρωσία, σε μια περίοδο ριζικών αλλαγών παντού στον κόσμο», δήλωσε εξάλλου ο Ρώσος πρόεδρος ξεκινώντας την ομιλία του ενώπιον της πολιτικής ελίτ της χώρας και στρατιωτικών που πολέμησαν στην Ουκρανία, σχεδόν έναν χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην γειτονική της χώρα.

«Δεν είχαμε καμία αμφιβολία», λέει ο Πούτιν, ότι τον Φεβρουάριο του 2022 «όλα ήταν προετοιμασμένα» για μια τιμωρητική ενέργεια του Κιέβου στο Ντονμπάς.

«Όλα αυτά ήταν εντελώς αντίθετα με τα έγγραφα που έγιναν δεκτά από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Θα ήθελα να επαναλάβω, αυτοί ξεκίνησαν τον πόλεμο και χρησιμοποιήσαμε βία για να τον σταματήσουμε», λέει ο Πούτιν.

Είπε ότι ο στόχος της Δύσης ήταν η απεριόριστη δύναμη και ότι η Σεβαστάπολη ήταν προφανώς ο επόμενος στόχος μετά το Ντονμπάς.

Ο Πούτιν λέει ότι η Δύση θα χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε – τρομοκράτες, Ναζί, «ακόμα και τον ίδιο τον διάβολο» – για να πολεμήσει τη Ρωσία.

Ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι ο ουκρανικός λαός είχε γίνει «όμηροι των δυτικών κυρίων του» που κατέλαβαν τη χώρα σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο. Λέει ότι «το καθεστώς δεν υπηρετεί το εθνικό τους συμφέρον. Εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ξένων δυνάμεων».

Λέει ότι η Δύση προσπαθεί να μετατρέψει μια τοπική σύγκρουση σε παγκόσμια σύγκρουση και «θα αντιδράσουμε με τον κατάλληλο τρόπο. Μιλάμε για την ύπαρξη της χώρας μας».

Ο Πούτιν είπε ότι στη Δύση «ακόμη και η παιδεραστία ανακοινώνεται ως φυσιολογικό πράγμα».

Λέει ότι η Δύση αναγνωρίζει τον γάμο του ίδιου φύλου. Λέει «Αυτό είναι μια χαρά. Είναι ενήλικες. Έχουν το δικαίωμα να ζήσουν τη ζωή τους. Είμαστε πάντα πολύ ανεκτικοί με αυτό στη Ρωσία».

Αλλά, λέει, η Γραφή λέει ότι ο γάμος είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, και επικαλείται επίσης αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι η Αγγλικανική εκκλησία εξέταζε όρους ουδέτερου φύλου για τον Θεό.

Ο Πούτιν ευχαρίστησε μεταξύ άλλων όσους ανήκουν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που πολέμησαν στην Ουκρανία.Είπε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι και μονάδες που εμπλέκονται για να τους ονομάσει όλους και δεν ήθελε να διακινδυνεύσει να παραλείψει κάποιον. Επαίνεσε τις μητέρες, τις συζύγους, τους γιατρούς, τις νοσοκόμες, τους σιδηροδρόμους, τους μηχανικούς, τους εργάτες της γεωργίας για το ρόλο τους στη βοήθεια της πολεμικής προσπάθειας.

Περισσότερα σε λίγο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πούτιν, Δύση, Ρωσίας,poutin, dysi, rosias