Πρεμιέρα για τον νέο Δήμαρχο Πάφου

Σε άριστο κλίμα με απόλυτη συνεργασία και πλήρη διάθεση όλων των δημοτικών ομάδων πραγματοποιήθηκε το πρωί η πρώτη επίσημη συνάντηση του νέου Δημάρχου Πάφου με τους επικεφαλής των δημοτικών ομάδων στο Δήμο Πάφου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, είπε ο κ. Φαίδωνος, εξετάστηκαν λειτουργικά ζητήματα και άλλα ζητήματα που προέκυψαν με το θέμα της λειτουργίας των επιτροπών, μετά την αλλαγή Δημάρχου, την εκλογή του και την αποχώρηση του από σειρά επιτροπών.Ανακοίνωσε την απόφασή του να μην διεκδικήσει καμία προεδρία επιτροπής, όπως συνέβαινε στο παρελθόν,

προσθέτοντας ότι μελετήθηκαν και κάποια τεχνικά ζητήματα.“Υπήρξε ένα άριστο κλίμα, απόλυτη συνεργασία και πλήρης διάθεση για συνεννόηση όλων των δημοτικών ομάδων και θα είμαστε σε θέση την ερχόμενη εβδομάδα να έχουμε την τελική μορφή κατάρτισης των επιτροπών, η οποία και θα εγκριθεί φυσικά από την ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου”, ανέφερε ο κ. Φαίδωνος.

Ο κ. Φαίδωνος ενημέρωσε τους επικεφαλής των δημοτικών ομάδων για τη μορφή που παίρνει η τελική πρόταση διεκδίκησης ευρωπαϊκών κονδυλίων για τα έργα του Πάφος 2017 και των έργων υποδομής των συνολικών προϋπολογισμών.Υπάρχει, πρόσθεσε, πλήρης συναντίληψη, σημειώνοντας πως αύριο Παρασκευή “ θα υποβληθεί η πρόταση, συνολικού προϋπολογισμού 26,5 εκατ. ευρώ ”, και απ’ εκεί και πέρα είναι ζητήματα τα οποία θα προωθηθούν”.Είπε ακόμη πως τα αρμόδια τμήματα και Υπουργεία αναμένεται να πάρουν τις αποφάσεις τους μέχρι 15 του Μάρτη.O Δήμαρχος Πάφου ξεκαθάρισε ότι θα συμπεριφερθεί και στην πράξη ως ανεξάρτητος Δήμαρχος χωρίς να έχει – όπως είπε- δεσμεύσεις, καθοδηγήσεις, εξαρτήσεις , από οπουδήποτε.Είναι γνωστό, συνέχισε, από πού προέρχομαι, ωστόσο “καμιά εξάρτηση και καμία δέσμευση δεν έχω έναντι κανενός”.Ο κ. Φαίδωνος στο πλαίσιο της συνάντησης ανέφερε στους επικεφαλής πως εκεί και όπου αισθανθούν ότι κάτι χρήζει μεγαλύτερης προσοχής να το συζητούν, προκειμένου να μην χαλάσει αυτό το κλίμα της στενότατης συνεργασίας.Ο επικεφαλής της Δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ Νίκος Σιμμιλίδης μετά το πέρας της συνάντησης, είπε πως η Πάφος γυρίζει σελίδα με νέο Δήμαρχο.Εμείς, είπε, “ως Δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ πέραν του ότι έχουμε στηρίξει τον κ. Φαίδωνος προεκλογικά, θα τον στηρίξουμε και μετεκλογικά και αυτά που διακήρυττε υπολογίζουμε και θέλουμε να γίνουν πράξη”.Από την πλευρά του ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργος Σιαηλής συνεχάρη τον κ. Φαίδωνος για την εκλογική του και υποσχέθηκε να τον στηρίξει.Η Πάφος, συνέχισε, όντως έχει γυρίσει σελίδα, ξεκινούμε για μια νέα αρχή και ο νέος Δήμαρχος θα έχει την απόλυτη στήριξή μας.Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης είπε πως για “για μας στο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχουν συναγωνιστές στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος “.Είπε ακόμη πως ο κόσμος αναμένει ένα δυνατό και ισχυρό Δήμο προκειμένου – όπως ανέφερε - να αποκτήσουμε την παλιά μας αίγλη και αξιοπρέπεια.“Θα κάνουμε καλόπιστη κριτική όπου χρειάζεται, αλλά πάντοτε με τη λογική ότι η Πάφος είναι πάνω απ’ όλα”,κατέληξε.Εξάλλου ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ Βάσος Δημητρίου δεσμεύτηκε ότι η δημοτική ομάδα της ΕΔΕΚ θα παρέχει κάθε στήριξη στον κ. Φαίδωνος άλλωστε – όπως είπε – “μαζί του έχουμε δώσει μάχες στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης”.“Τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοι της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ”, είπε ο κ. Δημητρίου, “δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε το παν δυνατόν τους επόμενους 23 μήνες ,να υλοποιήσουμε το όραμα που έχει σχέση τόσο με ΠΠΕ που θα είναι η πόλη μας, πολύ δε περισσότερο να προχωρήσουμε κατά το δυνατόν σε έργα που αφορούν την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας κάτι που έχει παραβλεφθεί τα τελευταία τουλάχιστον οκτώ χρόνια”.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα