Πρέσβης Ισραήλ στον ΟΗΕ: Η UNICEF δεν έχει δει ποτέ αυτή τη φωτογραφία;

«Η Λωρίδα της Γάζας είναι «το πιο επικίνδυνο μέρος στον κόσμο για να είσαι παιδί», δήλωσε την Τετάρτη η επικεφαλής της UNICEF της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά.

Η εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF Κάθριν Ράσελ είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

ότι περισσότερα από 5.300  παιδιά στην Παλαιστίνη φέρεται να έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου - όταν η  Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ, σκοτώνοντας 1.200 ανθρώπους και κρατώντας ομήρους, στην πλειονότητά τους πολίτες.

«Το πραγματικό κόστος αυτού του τελευταίου πολέμου στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ θα μετρηθεί στις ζωές των παιδιών – εκείνων που χάθηκαν από τη βία και εκείνων που άλλαξαν για πάντα από αυτήν. Χωρίς τέλος στις μάχες και πλήρη ανθρωπιστική πρόσβαση, το κόστος θα συνεχίσει να αυξάνεται εκθετικά» δήλωσε η Ράσελ, η οποία την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε τη Γάζα.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ Gilad Erdan κατηγόρησε τη Χαμάς ότι εκμεταλλεύεται παιδιά στη Γάζα για χρόνια και κατηγόρησε  τα Ηνωμένα Έθνη για μεροληψία εναντίον του Ισραήλ.

«Μην αμφιβάλλετε,  μόλις τελειώσει η παύση, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για τους στόχους μας με πλήρη ισχύ», είπε. «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να εξαλείψουμε όλες τις τρομοκρατικές δυνατότητες της Χαμάς και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα μπορούν πλέον να κυβερνούν τη Γάζα και να απειλούν τόσο τους Ισραηλινούς αμάχους όσο και τις γυναίκες και τα παιδιά της Γάζας».

Σε ανάρτησή του στο X, ο Erdan σημειώνει επί του θέματος

«Όπως έδειξα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ , εδώ η φωτογραφία του ηγέτη της Χαμάς Yeyha Sinwar να κρατά ένα νεαρό αγόρι με στολή της Χαμάς και ένα όπλο.

As I showed the @UN Security Council a picture of Hamas leader Yeyha Sinwar holding a young boy with a Hamas uniform and a weapon, I severely criticized the Executive Director of @UNICEF.

Has UNICEF never seen this picture?

Is UNICEF unaware of Hamas terror summer camps?

How… pic.twitter.com/eBWwbXta26

Ambassador Gilad Erdan גלעד ארדן (@giladerdan1) November 22, 2023

Επέκρινα την εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF. Η UNICEF δεν έχει δει ποτέ αυτή τη φωτογραφία; Η UNICEF αγνοεί τα θερινά στρατόπεδα τρομοκρατίας της Χαμάς;», σημειώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα