Ομόφωνο «όχι» από τις εκπ.οργανώσεις- Στον αέρα η σχολική χρονιά

Ολοκληρώθηκε η κοινή συνεδρίαση των εκπαιδευτικών οργανώσεων που είχαν για να αξιολογήσουν την εναλλακτική πρόταση, που τους επιδόθηκε στη χθεσινή κοινή συνάντηση τους με τον Προέδρο της Δημοκρατίας, παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη, με στόχο την άρση του αδιεξόδου και την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Σίγμα, Λεόντιο Χριστοδούλου, η κοινή συνεδρίαση ήταν τυπική, αφού είχε ήδη αποφασιστεί η ομόφωνη άρνηση στην εναλλακτική πρόταση που τους επιδόθηκε.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, αποφασίστηκε

να πραγματοποιηθεί τελικά η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών την Τρίτη (28/8) έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στις 18.00.

Διευκρινιστικά επ' αυτού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε στο SigmaLive ότι εκείνο που αποκαλείται ως "πρόταση", δεν είναι η πρόταση που τους επιδόθηκε από τον Πρόεδρο, αλλά το αποτέλεσμα της 3ωρης διαπραγμάτευσης που είχαν οι οργανώσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επιπρόσθετα, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις στις 3 Σεπτεμβρίου θα πάνε στις σχολικές μονάδες για να οργανωθούν για τα επόμενα τους βήματα.

Προηγουμένως, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις είχαν συνάντηση με τις συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ, με τις τελευταίες να εκφράζουν τη στήριξη τους στον αγώνα των εκπαιδευτικών.

Κατά την πρωινή συνάντηση ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ είχαν εξαγγείλει μέτρα αντίδρασης. Συγκεκριμένα, καλούν τους Διευθυντές μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΣΕΔΜΕΚ), όπως μη παραστούν στην Παγκύπρια Σύσκεψη Διευθυντών που έχει συγκληθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού την Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018, στο πλαίσιο των μέτρων κατά των μονομερών και απαράδεκτων αποφάσεων της Κυβέρνησης.

Επίσης, καλούν τους Διευθυντές να μην προχωρήσουν στη σύγκληση των καθιερωμένων συντονιστικών συναντήσεων των Διευθυντικών Ομάδων, που πραγματοποιούνται κάθε έτος πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα στις 10.00 το πρωί θα εξηγήσουν τους λόγους που απορρίπτουν την πρόταση.

Την είδηση μετέφερε μέσω του facebook ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, ο οποίος ανέφερε:

"Οι 3 Εκπαιδευτικές Οργανώσεις αποφάσισαν ομόφωνα, την απόρριψη της "πρότασης" της Κυβέρνησης για επίλυση της κρίσης.
Η πρόταση απορρίφθηκε και για λόγους ουσίας, αλλά και για λόγους αξιοπρέπειας.

Το επόμενα βήματα είναι, διάσκεψη Τύπου την Δευτέρα, 27 Αυγούστου στις 10:00 και την Τρίτη 28 Αυγούστου με την Πορεία - Εκδήλωση Διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό".

ΟΕΛΜΕΚ: Οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη μέρα θα είναι στα σχολεία του

Οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη μέρα ασφαλώς θα είναι στα σχολεία τους, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, μετά τη συνάντηση, στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ, με τις συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΔΕΟΚ.

«Απ΄ εκεί και πέρα, υπάρχει ένας κατάλογος μέτρων για την όλη κατάσταση από την στιγμή που θα ανοίξουν τα σχολεία και μετά, που θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα