Προδρόμου για ΣΚΤ: Έχουμε πολλά ακόμα να ακούσουμε

Την πρόβλεψη ότι υπάρχουν πολλά ακόμα να ακουστούν στο πλαίσιο των ακροάσεων ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του SIGMA, ο κος Προδρόμου ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή μια σφαιρική διερεύνηση του θέματος, με τον Γενικό Εισαγγελέα να αποφασίζει τον διορισμό της εν λόγω

επιτροπής.

Ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση αναμένει από την Επιτροπή να της πει τι έκανε ο ίδιος της ο Υπουργός, ο κος Προδρόμου αρκέστηκε στο να επισημάνει ότι καθένας είναι ελεύθερος να πει την άποψή του και να σχολιάσει, να κρίνει και να ακούσει ό,τι θέλει, καθώς οι ακροάσεις είναι δημόσιες.

«Η Κυβέρνηση δεν θα σχολιάσει οτιδήποτε. Βεβαίως, περιμένουμε το πόρισμα της Επιτροπής. Ο κόσμος γνωρίζει ότι το 2013, ο Συνεργατισμός είχε, δυστυχώς, τελειώσει», τόνισε.

Στην ερώτηση αν το δικό του κόμμα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, επέλεγε άτομα για τον Συνεργατισμό κι αν ο Υπουργός Οικονομικών έλεγε ψέματα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε ότι το Συνεργατικό Κίνημα, το οποίο διήρκεσε μέχρι το 2013, «θανατώθηκε» από το Μνημόνιο, με την Κυβέρνηση να διαχειρίζεται μια τράπεζα υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Όλη η Κύπρος ξέρει πώς επιλέγονταν οι αρμόδιοι, οι κεφαλές, στο Συνεργατικό Κίνημα. Δεν γίνονταν εκλογές, τοπικά, σε όλα τα Συνεργατικά που έδιναν δάνεια; Βεβαίως ξέρουν και όλα τα πολιτικά κόμματα: και ο ΔΗΣΥ και τα άλλα», είπε.

Σημείωσε δε πως το ότι η παρούσα Κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλες θεσμικές αλλαγές, οι οποίες περιορίζουν το κακό παρελθόν, δεν σηκώνει αντίρρηση.

«Οι Κυβερνήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη έχουν δεχτεί πολιτικό κόστος», είπε.

Αναφερόμενος στις δημόσιες ακροάσεις ενώπιον της Επιτροπής, ο κος Προδρόμου ανέφερε ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι άσκησαν μεν κριτική, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι «ευτυχώς που ελήφθη αυτή η απόφαση από την Κυβέρνηση».

Επιπλέον, δεν απέκλεισε το γεγονός ότι ενδεχομένως να προκύψουν και ποινικές ευθύνες, καλώντας άπαντες σε αναμονή του σχετικού πορίσματος, επισημαίνοντας ότι η Επιτροπή έχει στα χέρια της τεράστιες ποσότητες από στοιχεία και καταθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα