Προδρόμου:Δεν μπορεί ο καθένας να ανακοινώνει ότι κλείνει το σχολείο

«Δεν μπορεί ο καθένας να ανακοινώνει ότι κλείνει το σχολείο. Δεν αποφασίζουν οι σύνδεσμοι γονέων», σχολίασε ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε στην Εμπορική Σχολή Μιτσή, στη Λεμύθου.

Ο κος Προδρόμου, είπε πως πλέον τα πράγματα στην κοινωνία έχουν δυσκολέψει όσον αφορά την πανδημία. «Φαίνεται η πανδημία να έχει κρατήσει περισσότερο, όμως έχουμε ένα υγειονομικό πρωτόκολλο και οδηγίες που το καλύτερο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να τις τηρούμε.

Στον χώρο των σχολείων υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να γίνουν όταν αριθμός παιδιών πρέπει να απουσιάσουν από το σχολείο. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ανησυχία και αγωνία αλλά δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από αυτοσχέδιες ενέργειες».

Διαβάστε επίσης: ΥΠΠΑΝ: Δεν προβλέπεται η διακοπή λειτουργίας σχολείων

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς είναι ότι δεν προβλέπεται ένα σχολείο να πάψει να λειτουργεί όταν δεν υπάρχει λόγος. «Δεν έχουμε από τις ενδείξεις την μετάδοση του ιού στα σχολεία. Χρειάζεται όμως προσοχή. Στο Υπουργείου Παιδείας υπάρχει μια ομάδα χειρισμού των κρουσμάτων και υπεύθυνα συνεργάζονται με τις διευθύνσεις των σχολείων», ανέφερε.

Ο Yπουργός Παιδείας πρόσθεσε πως, «πρέπει να αντιδρούμε συντεταγμένα και όχι αυτοσχέδια. Υπάρχουν σχέδια. Πρέπει να εντοπίζονται οι επαφές και να παίρνουν οδηγίες για να κάνουν αυτό που πρέπει. Χρειάζεται προσοχή από τους νέους και είχαμε πει στα παιδιά και στους γονείς να αποφεύγουν τις εξωσχολικές δραστηριότητες γιατί έτσι μας συμβουλεύουν οι ειδικοί»

Τέλος είπε ότι «δεν μπορεί ο καθένας να ανακοινώνει ότι κλείνει το σχολείο. Δεν αποφασίζουν οι σύνδεσμοI γονέων. Να είναι όλοι ήσυχοι και να ξέρουν ότι προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ότι ζητήματα προκύψουν».
 

Διαβάστε επίσης: «Η Σχολή Μιτσή έκλεισε από μόνη της» - Δεκάδες τα κρούσματα

Keywords
Τυχαία Θέματα