Πρόεδρος Μπάσκετ Γυναικών ΑΕΛ: Πώς η Βασίλισσα επέστρεψε ξανά στον θρόνο της

Mετά από 7 χρόνια «ξηρασίας» η γυναικεία καλαθοσφαιρική ομάδα της ΑΕΛ κατάφερε να επιστρέψει στον θρόνο της, κατακτώντας το 16 πρωτάθλημα στην ιστορία της. Την Πέμπτη 16 Μαρτίου, μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο, μπροστά από χιλιάδες οπαδούς της, η Payabl. EKA ΑΕΛ κέρδισε την Αναγέννηση Γερμασόγειας με σκορ 71-40 και έτσι, η ομάδα του προπονητή Γιώργου Παλάλα με συνολικό σκορ νικών/ηττών, 3-0 στον τρίτο τελικό των πλέι-οφ, κέρδισε πανάξια το πρωτάθλημα γυναικών ΟΠΑΠ.

Στο Sportime μίλησε ο Πρόεδρος της ομάδας Αντώνης Τομάζος ο οποίος εξήγησε το συγκριτικό πλεονέκτημα της φετινής γυναικείας ομάδας της ΑΕΛ και τους στόχους για την επόμενη χρονιά. Μεταξύ άλλων κατέθεσε την άποψη του για το μέλλον του γυναικείου μπάστεκ στο νησί μας και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Πολιτεία για την ανάπτυξη του αθλήματος

Ακολουθεί ολόκληρη συνέντευξη:

Τι σημάνει η κατάκτηση του 16ου πρωταθλήματος μπάσκετ γυναικών αλλά και  η επιστροφή στην κορυφή μετά από 7 χρόνια;

Κατ’ αρχάς 7 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα για την ιστορία της βασίλισσας του κυπριακού μπάσκετ είναι πολλά. Η κατάκτηση του 16ου πρωταθλήματος στην ιστορία της ομάδας μας είναι η εξαργύρωση των κόπων αυτών των κοριτσιών αλλά και του προπονητικού τιμ σε μια δύσκολη χρονιά όπου έχουν καταφέρει να φέρουν το πολυπόθητο τρόπαιο στη Λεμεσό και να επιστρέψουν τη βασίλισσα του κυπριακού μπάσκετ πίσω στο θρόνο της.

Ποιοι παράγοντες κρατούσαν την ομάδα μακριά από την κορυφή τα τελευταία χρόνια;

Η ΑΕΛ ήταν διεκδικήτρια του πρωταθλήματος όλα αυτά τα 7 χρόνια όμως οι διαφορετικές συγκυρίες της κάθε χρονιάς όπως και κάποιες λεπτομέρειες μας κράτησαν μακριά από την κορυφή. Μπορούσαμε να στεφθούμε πρωταθλητές τη χρονιά της πανδημίας μιας και ήμασταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και όπως σε άλλα αθλήματα αυτός που βρισκόταν στην πρώτη θέση ήταν και πρωταθλητής, εμείς όμως βάση των πιστεύω και των αξιών που ακολουθούμε ως ΑΕΛ παγία τακτική μας είναι τα παιχνίδια να κερδίζονται στα γήπεδα και έτσι καμιά ομάδα δεν στέφθηκε πρωταθλήτρια εκείνη τη χρονιά.

Ποιο ήταν κατά την γνώμη σου το συγκριτικό πλεονέκτημα της ΑΕΛ φέτος;

Θεωρώ φέτος ήμασταν πιο δεμένοι σαν ομάδα, το δέσιμο των νέων παικτριών μαζί με το ροστερ που υπήρχε αλλά και η επιστροφή του προπονητή μας Γιώργου Παλάλα μας έδωσαν το πλεονέκτημα στο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.

Ποιοι είναι οι στόχοι για την νέα χρονιά και ποιο το μήνυμα θέλετε να στείλετε στην ομάδα και τους οπαδούς;

Οι στόχοι για τη νέα χρονιά δεν μπορεί να είναι άλλοι από την κατάκτηση όλων των τροπαίων. Όσο για τους οπαδούς μας θέλω να ευχαριστήσω αυτόν τον τεράστιο κόσμο και ειδικότερα τον ΣΥΦΑΕΛ για τη δυναμική και συγκινητική τους παρουσία με την οποία ώθησαν της καλαθοσφαιρίστριες μας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ειδικά το βράδυ της 16ης Μαρτίου θα μείνει αξέχαστο σε όσους το έζησαν από κοντά.

 Έχει μέλλον το γυναικείο μπάσκετ στην Κύπρο; Υπάρχει στήριξη από την Πολιτεία σε αυτό το άθλημα;

Στα θετικά είναι ότι υπάρχουν παίκτριες στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και βλέπουμε ότι υπάρχει ταλέντο, και αν πάρω δείγμα από τις δικές μας ακαδημίες προέρχονται παίκτριες που πρωταγωνιστούν στη ομάδα μας αλλά και σε άλλες ομάδες εδώ και χρόνια και από τα δεδομένα που έχουμε πολύ περισσότερες αθλήτριες θα αγωνίζονται στο μέλλον.

 Όμως κακά τα ψέματα και δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας όλα τα αθλήματα στην Κύπρο με εξαίρεση του ποδοσφαίρου οι πρώτες τους ομάδες, δηλαδή άνδρες και γυναίκες στηρίζονται περισσότερο στους παράγοντες που αποτελούν τις διοικήσεις των τμημάτων. Δηλαδή αν ένας παράγοντας αποφασίσει να αποχωρήσει από το τμήμα το οποίο διοικεί θα πρέπει ή να βρεθεί άλλος παράγοντας να διοικήσει ή το συγκεκριμένο τμήμα θα κινδυνεύσει, τα παραδείγματα είναι πολλά. Οι λόγοι είναι ξεκάθαρα οικονομικοί, εάν θέλουμε να υπάρχει σταθερό και σίγουρο μέλλον δεν πρέπει κανένα αθλητικό τμήμα να στηρίζεται οικονομικά στους παράγοντες που διοικούν το τμήμα τουλάχιστον για τα λειτουργικά έξοδα. Σε ένα απόλυτα τέλειο σενάριο εάν η πολιτεία μπορούσε να καλύψει ένα μεγάλο ποσοστό των λειτουργικών εξόδων των τμημάτων τότε θα μπορούσαμε να μιλούμε για ένα καλύτερο και σίγουρο μέλλον όχι μόνο στο γυναικείο μπάσκετ αλλά σε όλα τα αθλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα