Πρόεδρος Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης: «Στα όρια διεθνούς αναγνώρισης η ΤΔΒΚ»

Δεν υπάρχει πλέον κανένα εμπόδιο που να σταματήσει την δημιουργία μιας ισχυρότερης Κύπρου, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Τουρκίας Νουμάς Κουρτουμλούς, καθώς φιλοξενούσε τον  πρόεδρο της «βουλής» του ψευδοκράτους  

Τονίζοντας τη σημασία του Κυπριακού ως εθνικής ανησυχίας, ο Κουρτουλμούς είπε ότι οι δύσκολες στιγμές που σχετίζονται με την Κύπρο είναι πλέον παρελθόν.

«Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου

(ΤΔΒΚ) βρίσκεται τώρα στην αρχή μιας περιόδου όπου μπορεί να εδραιώσει την ύπαρξή της ως κράτος στη διεθνή σκηνή», είπε.

Αναφερόμενος στα παγκόσμια ζητήματα, ο Κουρτουμλούς είπε "Υπάρχει μια παγκόσμια πολιτική που δύσκολα μπορεί να λύσει κάποιο πρόβλημα, δεν μπορεί να προσεγγίσει κανένα θέμα με μια δίκαιη και διαρκή προοπτική ειρήνης και είναι αναποτελεσματική. Βλέπουμε ότι αυτό το παγκόσμιο σύστημα υποστηρίζει μόνο αυτούς που έχουν εξουσία.

"Αυτό το σύστημα δεν μπορεί να συνεχιστεί με αυτόν τον τρόπο. Γνωρίζουμε πώς αυτό το σύστημα έχει λειτουργήσει ενάντια στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και τον τουρκοκυπριακό λαό στην Κύπρο εδώ και χρόνια", πρόσθεσε.

Εφιστώντας την προσοχή στις ενέργειες του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ο Κουρτουλμούς επεσήμανε την αποτυχία του παγκόσμιου συστήματος να δώσει αποτελεσματικές λύσεις και κάλεσε για μια νέα, δίκαιη και δίκαιη παγκόσμια πολιτική τάξη.

Από την πλευρά του ο Τ/κ Πρόεδρος της «Βουλής», Τορέ είπε   «Η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών δεν μπόρεσε ποτέ να δημιουργήσει ειρήνη στο νησί και δεν μπορούσε να παραμείνει αμερόληπτη»,  προσθέτοντας «Ως εκ τούτου, ως τουρκικό έθνος, πρέπει να είμαστε ισχυροί και η εθνική μας ενότητα και αλληλεγγύη πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω. Ως Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, στεκόμαστε με την υποστήριξη της πατρίδας και προχωράμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα