Πρόγραμμα «Μέντορινγκ» για σπουδαστές σε ναυτιλιακά εγκαινίασε το ΥΠΑΝ

Πιλοτικό πρόγραμμα «Μέντορινγκ» εγκαινίασε πρόσφατα ο Οργανισμός YoungShip Cyprus, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» της Δημόσιας Σχολής ΜΙΕΕΚ, της Διεύθυνσης Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ). Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, σκοπός του προγράμματος είναι η καλύτερη προετοιμασία των σπουδαστών και σπουδαστριών για ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται, ακόμα,

ότι η πρώτη δράση «Career Day» πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας Fameline Holding Group, όπου μέλη του YoungShip Cyprus συνομίλησαν με τους/τις σπουδαστές/σπουδάστριες του Προγράμματος «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» για τις λειτουργίες και την καθημερινότητα σε διάφορα τμήματα ναυτιλιακών εταιρειών. Όπως αναφέρεται, η δεκαπεντάλεπτη εναλλαγή ομάδων έδωσε την ευκαιρία στους/στις σπουδαστές/σπουδάστριες να ακούσουν πληροφορίες για όλα τα τμήματα που αντιπροσωπεύτηκαν.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η επόμενη δράση του προγράμματος έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2024, με θέμα «Προετοιμασία για Συνέντευξη».

Η Συντονίστρια του Προγράμματος Σπουδών «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές», Λίνα Έλληνα, ευχαρίστησε τον Οργανισμό YoungShip Cyprus και εξέφρασε την ικανοποίησή της για το πρόγραμμα «Μέντορινγκ», που αποτελεί το επιστέγασμα της μακρόχρονης συνεργασίας του Προγράμματος Σπουδών με τον εν λόγω οργανισμό, όπως ανέφερε.

«Το πρόγραμμα 'Μέντορινγκ' είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους/τις σπουδαστές/σπουδάστριες μας», δήλωσε η κ. Έλληνα, «να δικτυωθούν με νεαρούς επαγγελματίες του χώρου και να νιώσουν ότι έχουν στήριξη, πέραν της στήριξης που λαμβάνουν από τη Σχολή τους, στην προσπάθειά τους για την όσον το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία τους για εξεύρεση εργασίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία».

Ο Πρόεδρος του YoungShip Cyprus, Αντρέας Χριστοφόρου, ανέφερε ότι στόχος του Οργανισμού είναι η ενδυνάμωση των γνώσεων και δεξιοτήτων των νέων, και παράλληλα η προώθηση της φωνής τους στα κέντρα λήψεως αποφάσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

«Ρόλος μας είναι να προωθήσουμε τη νέα γενιά στον τομέα της ναυτιλίας, παρέχοντας τους πληροφόρηση και διοργανώνοντας δράσεις, οι οποίες λειτουργούν βοηθητικά στην ενδυνάμωση των δεξιοτήτων τους, καθώς επίσης στην απόκτηση νέων γνώσεων και εμπειριών», πρόσθεσε, αναφέροντας ότι οι νέοι/νέες αποτελούν το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της Κύπρου και σε αυτούς οφείλουμε να επενδύσουμε.

«Μέσω των δράσεων μας, προσφέρουμε την ευκαιρία στα μέλη μας να επεκτείνουν τόσο τις προσωπικές, όσο και τις επαγγελματικές τους γνωριμίες, καθώς επίσης να επιμορφωθούν, να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν σε θέματα που απασχολούν τη ναυτιλία, σε τοπικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο», κατέληξε ο κ. Χριστοφόρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα