Προσχεδιασμένο μια νύκτα πριν το διπλό φονικό: «Απόψε θα πεθάνουν»

Προσχεδιασμένο μια νύκτα πριν τις 18/4/18 ήταν το διπλό φονικό του Στροβόλου. Όπως διαφάνηκε από συνομιλίες που παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον Κακουργιοδικείου, ο Τζιωνής μιλώντας με τον τέταρτο κατηγορούμενο (Μάριο Χατζηξενοφώντος) μέσω γραπτών μηνυμάτων, του είπε χαρακτηριστικά, «Έν έχω αρκτεή ώρα στη διάθεσή μου. Έχω πεθάνει απόψε εννά πεθάνουν πρώτα ο Θεός».

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Τζιωνής στον Μάριο Χατζηξενοφώντος. Όπως διαφάνηκε από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που επανεμφανίστηκαν κατά τη σημερινή δικάσιμο, για να καταθέσει επί αυτών η Σάρα Σιάμς, ο Τζιωνής

στις 18 Απρίλη είχε ξυπνήσει πολύ ευδιάθετος και έβαζε μουσικές στο σπίτι του παππού του, όπου διέμενε μαζί με την Σάρα.

Το βράδυ της ίδιας μέρας είχε πάει στο σπίτι της Ζαλόγγου 7 μαζί με τον Μάριο Χατζηξενοφόντως και όταν διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα ο Τζιωνής επέστρεψε στο σπίτι όπου τον περίμενε η Σάρα (που δεν είχε πάει πίσω στη Ζαλόγγου 7 μαζί με τον Λευτέρη όπως τους είχε δώσει οδηγίες ο Τζιωνής). Στο σπίτι αφού παρέμεινε κάποιες ώρες, έφυγε μαζί με τη Σάρα όπου και κατέληξαν στο εγκαταλελειμμένο σπίτι στον Κόρνο. Το αρχικό σχέδιο ήταν να επιστρέψουν στο σπίτι στη Ζαλόγγου, κάτι που δεν έγινε αφού όπως είπε η Σάρα, ο Τζιωνής της είπε ότι είχε δει «δίωξη ναρκωτικών» έξω απ’ το σπίτι.

Έτσι, ακύρωσε και το ραντεβού που είχε δώσει «στο τοπούι» (όπως αποκαλύφθηκε από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα) με τον Χατζηξενοφώντος. Ακολούθως έδωσε οδηγίες στη Σάρα με το που έφθασαν στον Κόρνο, να στείλει μήνυμα στον Μάριο από το κινητό της τηλέφωνο. Στο μεταξύ, ενώ πήγαιναν προς το εγκαταλελειμμένο λυόμενο στον Κόρνο, είχαν σταματήσει σε περίπτερο όπου άλλαξαν κάρτα τηλεφώνου.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Σιάμς ως μάρτυρας κατηγορίας και την Πέμπτη αρχίζει η αντεξέτασή της από τον συνήγορο υπεράσπισης του Λοίζου Τζιωνή. Με το τέλος της διαδικασίας αυτής θα αρχίσει η αντεξέταση της από τον συνήγορο υπεράσπισης του Μάριου Χατζηξενοφώντος ενώ ακολουθεί η επιβολή ποινής στον Λευτέρη Σολωμού, ο οποίος απαλλάχθηκε των κατηγοριών που αντιμετώπιζε, αφού προηγουμένως είχε προβεί σε παραδοχή δυο κατηγοριών που αντιμετώπιζε.

Keywords
Τυχαία Θέματα