Πρόσφυγας υπέβαλε αίτηση για βοήθεια: Του είπαν να πάρει τηλέφωνο του χρόνου

Υπέβαλε αίτηση για προσφυγική βοήθεια και του είπαν να πάρει τηλέφωνο του χρόνου.

Ο λόγος για συμπολίτη μας ο οποίος αιτήθηκε βοήθεια για ανέγερση ή αγορά οικίας. Η Υπηρεσία Μέριμνας και Αποκατάστασης ωστόσο, τον ενημέρωσε ότι αυτή την περίοδο εξετάζουν αιτήσεις του Γενάρη του 2022 και καλό θα ήταν όπως του είπαν, να επικοινωνήσει του χρόνου μαζί τους για να δει πως πάει η αίτησή του.

Ο εν λόγω συμπολίτης μας απέστειλε στο SigmaLive

την επιστολή που κοινοποίησε σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

«Έχω υποβάλει το αίτημα μου στις 10/10/2022 και σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 6 μήνες, όσους προνοεί και η νομοθεσία.  Σε επικοινωνία μου με τον αρμόδιο λειτουργό της ΥΠΑΜΕ μου ανέφερε ότι τώρα εξετάζουν τις αιτήσεις του Γενάρη του 2022 και να επικοινωνήσω μαζί τους σε ένα χρόνο!!!!», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Χ.Χ.

«Η  μόνη βοήθεια που παρέχεται από την Κυπριακή Δημοκρατία στους πρόσφυγες που υποφέρουν εδώ και 50 χρόνια περιορίζεται στις 20 χιλιάδες ευρώ και σε επιδότηση ενοικίου μέσω του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών (και σε αυτή την περίπτωση ο χρόνος για ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι 1 έτος). Το ποσό της στεγαστικής βοήθειας αν αναλογιστεί κανείς ότι το κόστος αγοράς ενός διαμερίσματος 2 υπνοδωματίων είναι 180.000 με 200.000 ευρώ είναι μόλις το 10% της αξίας του ακινήτου.

Οι πρόσφυγες πληρώνουν για 50 χρόνια φόρους για να γίνονται έργα και να αυξάνει η αξία των περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές χωρίς να δίδονται οποιαδήποτε αντισταθμιστικά μέτρα για τους πρόσφυγες», λέει στην επιστολή του ο ΧΧ.

Το SigmaLive κατέχει τα στοιχεία του εν λόγω πολίτη αλλά για λόγους προσωπικών δεδομένων δεν τα δημοσιοποιεί.

Διαβάστε ακόμη

«Μας είπαν να σταθούμε να βγάλουν φωτογραφία-Είμαι 28 χρόνια σε τροχοκάθισμα!»Επεισοδιακή καταδίωξη Ελληνοκύπριου στα κατεχόμενα- Έπεσαν πυροβολισμοί
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόσφυγας,prosfygas