Προστιθέμενη αξία στα αιτήματα Πυροϊου θα δώσει η Βουλή

Το νομοθετικό Σώμα θα κάνει τις απαιτούμενες παραστάσεις εκεί και όπου ενδείκνυται ώστε τα αιτήματα που τέθηκαν ενώπιον του Προεδρεύοντος της Βουλής Αδάμου Αδάμου, από το Κοινοτικό Συμβούλιο Πυροϊου, να έχουν φωνή “προστιθέμενης αξίας και να ικανοποιηθούν”.

Τη δέσμευση ανέλαβε ο κ. Αδάμου σε δήλωση που έκανε μετά από συνάντηση με τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Πυροϊου την Τρίτη.

Ο κοινοτάρχης Πυροϊου Κωνσταντίνος Αδάμου ανέφερε ότι η συνάντηση με τον Προεδρεύοντα

του νομοθετικού Σώματος πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 42η επέτειο της κατάληψης του χωριού από τους Τούρκους.

Προσθέτοντας ότι 42 χρόνια είναι πολλά, είπε ότι οι Πυρογιάτες δεν έχουν πρόσβαση στο χωριό, το οποίο είναι κατεστραμμένο. “Προσπαθούμε να σώσουμε την εκκλησία η οποία στέκει”, πρόσθεσε.

Αφού εξήγησε ότι “πρόκειται για αρχαιολογικής σημασίας εκκλησία, η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Αντύπα”, εξέφρασε ανησυχία για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τα οποία όπως ανέφερε, “δυστυχώς δεν συζητήθηκαν, δεν συμφωνήθηκαν και δεν εφαρμόστηκαν”.

Αυτά έπρεπε να γίνονται παράλληλα με τις συνομιλίες, είπε και ζήτησε από τον κ. Αδάμου όπως η Βουλή μεταφέρει “το αίτημα μας να επαναρχίσει η συζήτηση για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τα οποία όπως πιστεύουμε θα κάνουν τη διαφορά”.

“Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”, είπε και επανέλαβε ότι θα ήθελε “να γίνει ακόμα μία προσπάθεια για την εκκλησία του χωριού.”

“Νομίζω ότι η Βουλή πρέπει να ενδιαφερθεί διότι εμείς όσες προσπάθειες καταβάλαμε αλλού δεν τα έχουμε καταφέρει” είπε καταλήγοντας.

Ο κ. Αδάμου ανέφερε ότι η Βουλή παραλαμβάνει για πολλοστή φορά ψήφισμα αυτού του είδους.

Πρόσθεσε πως η κοινότητα Πυροϊου αγωνίζεται για χρόνια για τα όσα είπε ο κοινοτάρχης και βεβαίωσε ότι “θα ενώσουμε τη φωνή μας με το Κοινοτικό Συμβούλιο και θα της δώσουμε προστιθέμενη αξία, κυρίως σε για την αναστήλωση της εκκλησίας του χωριού”.

Αναφέροντας ότι το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Πυροϊου μπορεί να τεθεί στο πλαίσιο της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομία, είπε ότι “ενθαρρύνουμε την κοινότητα να συνεχίσει τον αγώνα της προκειμένου να κατορθώσει να κάνει όσα περισσότερα μπορεί για την κοινότητα Πυροϊου”.

Ο κ. Αδάμου είπε τέλος ότι θα μεταφέρει στον Πρόεδρο και τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων τα αιτήματα του Κοινοτικού Συμβουλίου, προκειμένου το νομοθετικό Σώμα να κάνει τις παρεμβάσεις εκεί και όπου χρειάζονται προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα