Πρόταση διαχωρισμού απολυτήριων - προεισαγωγικών εξετάσεων

Την πρότασή του για τη διαφοροποίηση ορισμένων πτυχών που συνδέονται με τις Παγκύπριες εξετάσεις θα καταθέσει μέχρι το τέλος Ιουλίου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Η πρόταση σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή, θα στηριχθεί στις απόψεις Ειδικής Επιτροπής, που εργάζεται για το θέμα της βελτίωσης των διαδικασιών των Παγκύπριων Εξετάσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Καδή, μία από αυτές τις πτυχές αναμένεται να είναι ακριβώς και ο διαχωρισμός

των απολυτήριων από τις προεισαγωγικές εξετάσεις, διότι αυτές οι εξετάσεις εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι μία ανάλυση των αποτελεσμάτων «δείχνει ακριβώς και την ανάγκη για να γίνει αυτός ο διαχωρισμός και όλα δείχνουν ότι θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

«Όμως, επίσημες ανακοινώσεις θα έχουμε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού μέχρι το τέλος Ιουλίου, θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε με το άνοιγμα της Βουλής να πάμε με τη διαφοροποίηση της σχετικής νομοθεσίας όπου αυτό απαιτείται και να ξεκινήσουμε την εφαρμογή του νέου συστήματος αν είναι δυνατόν από την επόμενη χρονιά», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα