Πρώτο κουδούνι στη σκιά της κρίσης στην Παιδεία (vid)

Με τ’ εμποδίων και στη σκιά της διελκυστίνδας μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και εκπαιδευτικών οργανώσεων ήχησε σήμερα (10/9) το πρώτο σχολικό κουδούνι, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Πίσω στα θρανία επέστρεψαν οι μαθητές όλων των βαθμίδων με τα πρωτάκια της Δημοτικής εκπαίδευσης να κλέβουν την παράσταση.

Το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές της Μέσης Γενικής και Τεχνικής εκπαίδευσης κτύπησε στις 7:30.

Στις 7.45 ήχησε το κουδούνι για τους μαθητές της Δημοτικής.

Αχαρτογράφητη ωστόσο παραμένει η επόμενη μέρα, αφού

η κρίση στην Παιδεία εξελίσσεται σε παιχνίδι για γερά νεύρα.

Παράταση στην αβεβαιότητα και στην αγωνία δίνουν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι σε κοινή τους χθεσινή συνεδρία, αποφάσισαν να υποβάλουν στην κυβέρνηση τις θέσεις τους και να συνέλθουν εκ νέου την ερχόμενη Τετάρτη.

Σε μήνυμα του με την ευκαιρία της σημερινής έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς -το οποίο στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν παρθεί δεν θα αναγνωστεί στα σχολεία- ο υπουργός Παιδείας έτεινε, πάντως, χέρι φιλίας.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων στην εκπαίδευση, ώστε να πετύχουν οι προσπάθειες για εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος.

Παράλληλα, ο Κώστας Χαμπιαούρης αναφέρθηκε στις αλλαγές που θέλει να εφαρμόσει για την ποιοτική αναβάθμιση του σχολείου.

«Λουκέτο» -ωστόσο- στο Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής, έβαλαν σήμερα οι γονείς.

Καταγγέλλουν ότι τα τελευταία τρία χρόνια μετατράπηκε σε εργοτάξιο, το οποίο θέτει τα παιδιά τους σε άμεσο κίνδυνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα