Προύντζος: Το όραμα για τη Λευκωσία, οι μετανάστες, το κέντρο και ο Τορναρίτης

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο νομικός και υποψήφιος για τη Δημαρχία της Λευκωσίας, Χαράλαμπος Προύντζος.

Αρχικά ανέφερε ότι, η Λευκωσία είναι μία πόλη ιστορική με βαθύ πολιτισμό, με παρελθόν αλλά θέλει να έχει και παρόν και μέλλον.

Ο κ. Προύντζος τόνισε ότι ακόμη και να μην διασφαλίσει την στήριξη του ΑΚΕΛ αυτός θα κατέλθει. «Ακόμη και αν δεν έχω την στήριξη του οποιουδήποτε κόμματος η υποψηφιότητά μου θα παραμείνει εκεί ενώπιον των δημοτών».

Σημείωσε

ότι, ανεξάρτητος υποψήφιος είναι αυτός που δεν είναι μέλος κόμματος, δεν ήταν ποτέ ενεργός πολιτικά, αλλά αυτός που μπορεί να σκέφτεται και να πράττει ανεξάρτητα και όχι κάτω από τις οδηγίες των κομμάτων.

Κληθείς να απαντήσει αν ήταν μέλος του ΔΗΣΥ, απάντησε ότι στο παρελθόν έκανε επιλογές και από τον χώρο της δεξιάς και από τον χώρο της αριστεράς, αλλά δεν ήταν ποτέ ενεργό μέλος του ΔΗΣΥ.

Πρόσθεσε ότι, δεν υπάρχει δεδομένη κομματική στήριξη προς το πρόσωπό του, έχει μιλήσει άτυπα με τρία κόμματα και σκοπεύει να μιλήσει με όλα.

Ο Χαράλαμπος Προύντζος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι είναι αρμοδιότητα του ΥΠΕΣ.

«Βλέπω ότι γίνεται μία καλύτερη διαχείριση, με αποτέλεσμα η αξιολόγηση αιτήσεων να γίνεται με γρηγορότερο τρόπο. Είμαστε κράτος της ΕΕ, έχουμε συμβατικές υποχρεώσεις και θέλουμε να είμαστε ένα πολιτισμένο κράτος. Για αυτούς που είναι δικαιούχοι προστασίας πρέπει σίγουρα να διασφαλίσουμε τις ανθρώπινες συνθήκες, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η νόμιμη μετανάστευση η οποία είναι αναγκαία για την κυπριακή οικονομία, γιατί χωρίς αυτήν θα είχε καταρρεύσει σε πολλούς τομείς. Θα πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζεται με φανατισμό», σημείωσε.

Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα Τορναρίτη, απάντησε ότι σέβεται την κοινοβουλευτική του πορεία, αλλά πιστεύει ότι σε αυτή τη φάση χρειάζεται κάτι νέο, κάτι φρέσκο και όχι μία ανακύκλωση προσώπων.

Διαβάστε επίσης: Υποψήφιος για τη Δημαρχία Λευκωσίας ο Χαράλαμπος Προύντζος

Keywords
Τυχαία Θέματα