Ψάχνουν νέο χώρο για φαρμακευτικές αποθήκες - «Δεν θα υπάρξουν ελλείψεις»

Για τις ζημιές που προκλήθηκαν στις Φαρμακευτικές Αποθήκες του Υπουργείου Υγείας λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, μίλησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείο Υγείας, Δημήτρης Κωνσταντίνου.

Αρχικά ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας είναι σε διαδικασία εξεύρεσης ενός χώρου για να μεταφερθούν οι κρατικές φαρμακευτικές αποθήκες.

«Αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι υπήρξαν κάποια προβλήματα, γι’ αυτό και ξεκινήσαμε τη διαδικασία προτού συμβεί η θεομηνία και προκληθούν οι ζημιές στα φαρμακευτικά σκευάσματα», πρόσθεσε.

Όσο αφορά το γεγονός ότι εδώ και έξι χρόνια το υποστατικό δεν είχε άδεια χρήσης

και ότι ενοικιαζόταν 6 χιλιάδες σε ιδιώτη και ο ιδιώτης το νοίκιαζε πίσω στο κράτος σε άλλη υπηρεσία 135 χιλιάδες, απάντησε ότι στην παρούσα φάση αυτό που μπορεί να πει είναι ότι προχωρούμε στην διαδικασία μεταστέγασης και ότι δεν θέλει να τοποθετηθεί στα υπόλοιπα θέματα.

«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και κύριο μέλημά μας είναι να εξεύρουμε λύση το συντομότερο δυνατό. Αντιλαμβάνομαι ότι προέκυψε μια καταστροφή αλλά θα προχωρήσουμε άμεσα στην εξεύρεση άμεσης λύσης που θα επιλύονται όλες τα θέματα που έχουν προκύψει», τόνισε.

Κληθείς να απαντήσει αν θα υπάρξουν ελλείψεις σε φάρμακα, απάντησε όχι και ότι από την πρώτη στιγμή έχει στηθεί μια επιτροπή με κύριο μέλημα να διασφαλίσει ότι υπάρχει επάρκεια φαρμάκων και αντικατάσταση εκεί που έχουν προκληθεί ζημιές.

Διαβάστε επίσης: Υπ.Υγείας για πλημμύρες σε αποθήκες φαρμάκων - «Τυγχάνει διαχείρισης»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ψάχνουν, #45 Δεν,psachnoun, #45 den