ΠΣΕΜ: «Πρόχειροι οι έλεγχοι των λεωφορείων - Εκτεθειμένοι οι μαθητές»

Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η ταλαιπωρία των μαθητών και άλλων επιβατών, μετά την απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών να καθηλώσει περισσότερα από 500 λεωφορεία, μέχρι να εγκατασταθεί εξοπλισμός αυτόματης πυρόσβεσης, μέτρο που λήφθηκε μετά το τελευταίο περιστατικό κατά το οποίο μαθητικό λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει.

Διαβάστε επίσης: ΦΩΤΟ: Στις φλόγες λεωφορείο στην Αγλαντζιά - Μετέφερε μαθητές

Παρέμβαση για το θέμα έκανε από την εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής

Επιτροπής Μαθητών, Γιώργος Μωυσή, ο οποίος επεσήμανε ότι το τελευταίο περιστατικό επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μαθητών και γονέων, αφού όπως διαφαίνεται στα λεωφορεία «δεν γινόταν σωστός έλεγχος και σωστή συντήρηση».

Κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα του Υπουργείου υπέδειξε ότι αυτά αφήνουν εκτεθειμένους τους μαθητές, αφού αποφασίστηκε «πρόχειρα και έκτακτα να κάνουν έλεγχο στα λεωφορεία παγκύπρια».

Διαβάστε επίσης: Οι συμβάσεις των λεωφορείων, οι προδιαγραφές και η προέλευσή τους

Καταλήγοντας ο Γιώργος Μυωσή επέστησε την προσοχή, ζητώντας ενημέρωση για το τι θα γίνει τις επόμενες μέρες, μέχρι να εγκατασταθούν τα συστήματα αυτόματης πυρόσβεσης στα λεωφορεία.

Διέταξε διοικητική έρευνα ο Βαφεάδης

Πάντως, μιλώντας χθες στις Τομές στα Γεγονότα, ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, τόνισε ότι θα διοριστεί λειτουργός του Υπουργείου που θα διεξάγει διοικητική έρευνα για να καταγραφούν όλα τα γεγονότα που συνέβησαν από την μέρα που υπογράφηκαν οι συμβάσεις μέχρι σήμερα, για να διαπιστωθεί γιατί δεν έγιναν αυτά που έπρεπε και αν υπάρχουν ευθύνες.

Διαβάστε επίσης: Διέταξε διοικητική έρευνα για λεωφορεία ο Βαφεάδης (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα