«Ψευδείς οι καταγγελίες περί διαφθοράς»-Τι αναφέρει εταιρεία για τα πυρομαχικά

Απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του δικηγόρου Ανδρέα Παπαχαράλαμπους περί ενδεχόμενης ευνοϊκής μεταχείρισης και διαπλοκής στον διαγωνισμό πώληση πυρομαχικών που έτρεξε το Υπουργείο Άμυνας, την περίοδο 2022 - 2023, η μία εκ των δύο καταγγελλόμενων εταιρείων.

Η εταιρεία απέστειλε σημείωμα προς το ΣΙΓΜΑ, παραθέτοντας τις θέσεις της, επιθυμώντας να διατηρήσει την ανωνυμία της.

«Απορρίπτουμε, μετά βδελυγμίας τους ψευδείς,

αβάσιμους, αστήρικτους, ανυπόστατους, δυσφημιστικούς, προσβλητικούς και κακόβουλους ισχυρισμούς και υπαινιγμούς του κύριου Παπαχαραλάμπους περί δήθεν διαφθοράς, διαπλοκής και υποτιθέμενης «παραχώρησης μιζών» που αναπαράχθηκαν στο κανάλι σας στα πλαίσια δελτίου ειδήσεων του σταθμού σας, που στόχο είχε προφανώς να πλήξει το κύρος της διαγωνιστικής διαδικασίας, κατά την οποία, η εταιρεία που εκπροσωπεί, απέτυχε να εξασφαλίσει όλες τις συμβάσεις, για τις οποίες είχε ενδιαφερθεί».

Σημειώνει ότι, «η πλήρως ατεκμηρίωτη και απαράδεκτη αυτή δήλωση του κύριου Παπαχαραλάμπους προσβάλλει βάναυσα το κύρος και την υπόληψη της εταιρείας μας και η εταιρεία μας έχει την πρόθεση να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα νομικά μέτρα τόσο σε σχέση με τον κύριο Παπαχαραλάμπους, όσο και σε σχέση με την εταιρεία που εκπροσωπεί».

Η εταιρεία υποστηρίζει πως «τα όσα είδαν στο φως της δημοσιότητας αποτελούν μία ξεκάθαρη προσπάθεια της ανταγωνίστριας αποτυχούσας προσφοροδότριας εταιρείας που εκπροσωπείται από τον κύριο Παπαχαραλάμπους να εμβολίσει τη διαδικασία εξαγωγής του πλεονασματικού εξοπλισμού της Εθνικής Φρουράς την υστάτη ώρα προς εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων και να παρεμποδίσει την εκφόρτωση και την εξαγωγή του εξοπλισμού...»

Διαβάστε επίσης: Μπάχαλο και σοβαρές καταγγελίες για πώληση – μαμούθ πυρομαχικών (ΒΙΝΤΕΟ)

«Πληρώσαμε και αποζημιώσεις»

«... Και ενώ έχει αποτύχει σε σχετική προσφυγή σε βάρος της κατακυρωτικής απόφασης της Αναθέτουσας Αρχής ενώπιον της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών. Τουναντίον, η Αναθέτουσα Αρχή έχει επιβάλει και η εταιρεία μας έχει καταβάλει σημαντικές αποζημιώσεις για τις όποιες καθυστερήσεις είχαν παρατηρηθεί στην πορεία υλοποίησης των όσων είχαν συμφωνηθεί, έστω και αν κατά την εκτίμηση μας, η εταιρεία μας δεν είχε την παραμικρή ευθύνη γι’ αυτήν την καθυστέρηση». 

Η μία εκ των καταγγελλόμενων εταιρειών αναφέρει επίσης πως οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν περί εκτεθειμένων πυρομαχικών σε μονάδα στη Λεμεσό, δεν την αφορούν, όπως και οι πληροφορίες περί εταιρείας που επιχείρησε να πωλήσει τα πυρομαχικών στην καταγγέλλουσα εταιρεία.

Η τελευταία πάντως επιμένει στις καταγγελίες της περί ευνοϊκής μεταχείρισης στον διαγωνισμό.

Διαβάστε επίσης: Α. Παπαχαραλάμπους: Ζητεί έρευνα για μίζες στην πώληση πυρομαχικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταγγελία και στην Επιτροπή Άμυνας

Μετά τις καταγγελίες σε Ελεγκτική Υπηρεσία και Αρχή κατά Διαφθοράς, απέστειλε επιστολή στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας, με αφορμή τη συνεδρίαση της περασμένη Πέμπτη και των δηλώσεων του Υπουργού Άμυνας. Στην επιστολή, που κατέχει το ΣΙΓΜΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων.

 «...Το Υπουργείο Άμυνας αγνόησε τις ενστάσεις μας στα προκαταρκτικά στάδια του διαγωνισμού  σχετικά με την τραπεζική εγγύηση. Επέμειναν στην τοποθέτηση τραπεζικής εγγύησης 20.000 €, ποσό ασυνήθιστο για προσφορά με ποσό που αναμένεται να ξεπεράσει τα 10.000.000 €. Το γεγονός είναι ότι δύο εταιρείες δεν είχαν κεφάλαια για να ολοκληρώσουν μια τέτοια  συναλλαγή και τους δόθηκε ένας χρόνος από την υποβολή της προσφοράς για να βρουν αγοραστή, ενεργώντας ως μεσάζοντες με την σύμβαση ως λάφυρο, κάτι που είναι εντελώς άδικο και ανήθικο για την εταιρεία μας η οποία τήρησε τους όρους του διαγωνισμού...»

Απαντώντας σε δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας ότι η διαμαρτυρόμενη εταιρεία έχει προσφύγει στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών και το αίτημά της έχει απορριφθεί, η υποφαινόμενη εταιρεία αναφέρει ότι η Αρχή δεν εξέτασε την ουσία της υπόθεσης, αλλά έκρινε πως στερείται δικαιοδοσίας για να εξετάσει το θέμα.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Keywords
Τυχαία Θέματα