ΠτΔ: Κοινός στόχος Κύπρου-Ελλάδας η επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό

Κύπρος και Ελλάδα έχουν κοινούς στόχους και επιδιώξεις σε σχέση με την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του πριν από  εκδήλωση της Ανόρθωσης για τις επετείους της 25ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου, την Τρίτη, στη Λάρνακα.

Ερωτηθείς αν η επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στην Κύπρο

και η συνάντηση που είχε μαζί του την Τρίτη το απόγευμα σηματοδοτεί κάποιες εξελίξεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι Κύπρος και Ελλάδα έχουν κοινούς στόχους και επιδιώξεις σε σχέση με την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, προσθέτοντας πως η συνάντηση έλαβε χώρα για ανταλλαγή απόψεων και συγκεκριμένων κινήσεων και βημάτων στο πλαίσιο εξελίξει προσπάθειας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ούτως ώστε να επιτευχθεί αυτός ο κοινός, όπως είπε στόχος.

Κληθείς να σχολιάσει τοποθέτηση του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω, ζητώντας επιβεβαίωση "κυριαρχικής ισότητας και ισότιμου διεθνούς καθεστώτος", ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει δημόσια τις δηλώσεις του κ. Τατάρ και πως το Κυπριακό δεν θα λυθεί μέσα από δημόσιες δηλώσεις.

Προσέθεσε πως ο Τ/κ ηγέτης θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τις επόμενες ημέρες, μια συνάντηση την οποία, όπως είπε, χαιρετίζει, και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κ. Τατάρ θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του ΓΓ του ΟΗΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠτΔ, Κοινός, Κύπρου#45Ελλάδας, Κυπριακό,ptd, koinos, kyprou#45elladas, kypriako