ΠτΒ: Εξαιρετικό το έργο του Ινστιτούτου Κύπρου

Ενθουσιασμένη για την αριστεία και το εξαιρετικό έργο το οποίο παράγεται στο Ινστιτούτο Κύπρου δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της την Τετάρτη στο Ινστιτούτο, όπου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρό του, Σταύρο Μαλά για το έργο που αυτό επιτελεί.

Η κ. Δημητριου επεσήμανε πως το εξαιρετικό του έργο φαίνεται από τα αποτελέσματα όσον αφορά ειδικότερα την έρευνα και την καινοτομία. Εκεί

πρέπει να επενδύσουμε, πρόσθεσε, και πρέπει να στηριχθεί το έργο το οποίο παράγεται εδώ, όπως επίσης και να το να γίνουν γνωστά προς τα έξω τα εξαιρετικά αποτελέσματα που παράγει το Ινστιτούτο Κύπρου και τιμούν «όχι μόνο τη χώρα μας και τους επιστήμονές του, αλλά θα μας βοηθήσουν και για συγκεκριμένους τομείς πολιτικής κατεύθυνσης, για τους οποίους πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις ενόψει και των πολλών προκλήσεων που έχουμε να διαχειριστούμε».

Η κ. Δημητρίου διαβεβαίωσε ότι η Βουλή θα «βρίσκεται δίπλα σας σε αυτή την κοινή προσπάθεια στο τέλος της ημέρας, γιατί είναι μέσω τέτοιων επενδύσεων που θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε και την εμπειρογνωμοσύνη και την επιστημοσύνη, αλλά κυρίως το πού πρέπει ως κράτος, ως πολιτεία, ως θεσμοί να επενδύσουμε με την στρατηγική στους συγκεκριμένους τομείς που θεωρώ ότι μπορούν να πάρουν την Κύπρο μας ένα βήμα παρακάτω».

Η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι θα επισκεφθούν το Ινστιτούτο και κοινοβουλευτικές επιτροπές για να δουν το εξαιρετικό έργο που παράγεται σε αυτό, αλλά και για να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις. «Για να έρθετε και σεις μέσω της επιστημοσύνης να μας βοηθήσετε στα μεγάλα διακυβεύσαντα που έχουμε ενώπιόν μας», ανέφερε.

Το Ινστιτούτο, μαζί με άλλα ιδρύματα, έχει εκτοξεύσει το εκτόπισμα της Κύπρου όσον αφορά τις επιδόσεις στην έρευνα, έχει δημιουργήσει συνέργειες με την κυβερνητική πολιτική, τη βιομηχανία και έχει δημιουργήσει τεράστιες προοπτικές στον τομέα της καινοτομίας, δήλωσε από την πλευρά του ο κ.  Μαλάς.

Εμείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε, να ανεβάζουμε τη χώρα μας ψηλά, γιατί η επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία είναι επένδυση στην βιώσιμη ανάπτυξη. Το Ινστιτούτο Κύπρου στα 15 χρόνια παρουσίας του στην Κύπρο έχει επιδείξει αξιόλογο έργο, έχει παρουσία που μας κάνει όλους περήφανους και πρέπει αυτή η ανοδική πορεία να συνεχίσει, ανέφερε.

Ο κ. Μαλάς χαιρέτισε την προσπάθεια που ανέλαβε πρόσφατα το Ινστιτούτο Έρευνας Καινοτομίας για αξιολόγηση του ερευνητικού οικοσυστήματος της Κύπρου. Είναι γεγονός, είπε, ότι αυτό χρειάζεται, και εξέφρασε την ετοιμότητα το Ινστιτούτου Κύπρου να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία ώστε «να κριθούμε με τα πιο αυστηρά κριτήρια».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα