ΠτΒ: Σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια λειτουργίας Δημ. Σχολείου Αγ.Δομετίου Α'

Το σχολείο υπήρξε φάρος διαφώτισης, καλλιεργώντας παράλληλα αρχές και αξίες που εκτείνονται πολύ πέρα από την απλή επιμόρφωση, είπε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου στην εκδήλωση για τα εκατό χρόνια λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δομετίου Α΄.

Το κτίριο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, σημείωσε η κ. Δημητρίου, υποδέχθηκε τους μαθητές της περιοχής, για να στεγάσει τα όνειρα, τις φιλοδοξίες και τις ελπίδες τους - το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δομετίου Α’, πέρα από θεσμός μάθησης, αναδείχθηκε ως ακρογωνιαίος

λίθος γνώσης, αλλά και ως εστία διαμόρφωσης προσωπικοτήτων. 

«Στις γενιές των εκπαιδευτικών που αφιέρωσαν τη ζωή τους σε αυτό το σχολικό ίδρυμα με προσήλωση, όραμα και σκοπό και στους μαθητές που πέρασαν από αυτές τις αίθουσες με όνειρα στο μυαλό και την καρδιά, οφείλουμε ευγνωμοσύνη», είπε η Πρόεδρος της Βουλής επισημαίνοντας την σημασία που έχουν τα σχολεία ως θεσμοί εκπαίδευσης, αλλά και ως προπύργια ανάδειξης χαρακτήρων.

«Εδώ, οι μαθητές δεν μαθαίνουν μόνο από τα βιβλία, αλλά και ο ένας από τον άλλο, σφυρηλατώντας δεσμούς που ξεπερνούν τα όρια της γλώσσας, του πολιτισμού και της θρησκείας. Είναι μέσω αυτής της κοινής εμπειρίας διδασκαλίας, σεβασμού, υπευθυνότητας, ευγένειας, φιλίας και συνεργασίας, που καλλιεργούμε ανθρώπους ικανούς να αντιμετωπίσουν την πολυπλοκότητα του κόσμου μας με ανθεκτικότητα», πρόσθεσε.

Ως Πολιτεία, είπε η Πρόεδρος της Βουλής, οφείλουμε να επενδύσουμε στα παιδιά μας, στη μόρφωση και στη σωστή διαπαιδαγώγησή τους. «Η επένδυση στα παιδιά είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξή τους, καθώς και τη μελλοντική τους επιτυχία και ευτυχία. Τους παρέχουμε τα εργαλεία, ούτως ώστε να εντοπίσουν και να διευρύνουν τις δεξιότητές τους, συνεπώς και να προοδεύσουν στη ζωή», πρόσθεσε.

Καθώς αναλογιζόμαστε το παρελθόν και γιορτάζουμε το παρόν, σε εποχές δύσκολες και με απρόβλεπτες καταστάσεις γύρω μας, στρέφουμε το βλέμμα στο αύριο, σημείωσε. «Τα παιδιά μας αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου, άρα η στήριξη σε έργα που θα συμβάλουν στη βελτίωση της παιδείας τους θέτει ταυτόχρονα τις προδιαγραφές για ένα ευοίωνο μέλλον στον τόπο μας. Η φλόγα της γνώσης που άναψε πριν από εκατό χρόνια εδώ συνεχίζει να καίει, φωτίζοντας το μονοπάτι για τις επόμενες γενιές. Και τόσο η Βουλή των Αντιπροσώπων, όσο και εγώ προσωπικά, θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε σας προσπάθεια».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, που όπως είπε, είναι τόσο άρρηκτα συνυφασμένη με το εκπαιδευτικό έργο.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα