ΠτΒ:Ο Εθελοντισμός συνδέεται με την κουλτούρα της κοινωνίας

Εξαίρετη πρωτοβουλία, η έκδοση ποιητικής συλλογής που προσεγγίζει τον εθελοντισμό μέσα από την ποίηση, καθώς πανανθρώπινες αξίες όπως είναι Εθελοντισμός διασυνδέονται άρρηκτα με τη Κουλτούρα μιας κοινωνίας, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, σε χαιρετισμό κατά την παρουσίαση του παρουσίαση του βιβλίου «Ο Εθελοντισμός μέσα από τη Λαϊκή Ποίηση» είπε πως το Σωματείο «Ομάδα Εθελοντών Σιας» μέσα από την πολύχρονη εθελοντική του δράση,

στέκεται σημαντικός αρωγός στη διάδοση του εθελοντισμού και έχει προβεί σε αξιόλογες ανθρωπιστικές και κοινωνικές δράσεις.

Σημειώνοντας το γεγονός ότι όλα τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για την ενίσχυση των προγραμμάτων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους ασθενείς, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), επεσήμανε ότι η σημαντικότητα του εθελοντισμού έγκειται κατά βάση στο γεγονός ότι προάγει αρχές και αξίες, όπως είναι ο αλτρουισμός, η ανιδιοτελής προσφορά, η αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια.

Περαιτέρω ο κ. Συλλούρης χαρακτήρισε αισιόδοξο και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο, η προσφορά και η δράση του εθελοντισμού έχει επεκταθεί και πέρα από τα στενά όρια της φιλανθρωπίας και της απλής συνεισφοράς προς το συνάνθρωπο και πληθαίνουν τα διάφορα οργανωμένα κοινωνικά σύνολα, τα οποία αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και δρουν στοχευμένα, ενισχύοντας τις πιο ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

«Δεν θα ήταν υπερβολή και μπορούμε να πούμε, ότι ο εθελοντισμός από πολύ παλιά είναι το δεξί χέρι του κράτους», συνέχισε προσθέτοντας ότι στην ποιητική συλλογή, που παρουσιάζεται, εξαίρεται η κοινωνική δράση και ο εθελοντισμός μέσα από την παράδοση της έντεχνης λαϊκής ποιητικής δημιουργίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα