Πυρκαγιά στο Μαρί: «Περιβαλλοντική καταστροφή-Την ευθύνη την φέρει το κράτος»

Αμείλικτα ερωτήματα, που ζητούν απαντήσεις, προκαλεί η πυρκαγιά στο Μαρί.

Έρευνα για τα γεγονότα που προκάλεσαν τη φωτιά, διενεργεί το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Στον τρόπο που ήταν τοποθετημένα τα ελαστικά αλλά και στο ενδεχόμενο αμέλειας στο τρόπο που χρησιμοποιήθηκε το μηχάνημα τεμαχισμού υλικών, εστιάζει η έρευνα του Τμήματος περιβάλλοντος, για την πυρκαγιά στο Μαρί.

  Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη.

  Οι ευθύνες υπάρχουν και  πρέπει να αποδοθούν, δηλώνει το Υπουργείο Εσωτερικών.

«Ο

Υπουργός εσωτερικών θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να μην έχουμε ξανά αυτά τα περιστατικά», ανέφερε ο Διευθυντής Γραφείου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι κάτοικοι των επηρεαζόμενων κοινοτήτων είναι αγανακτισμένοι, καθώς όπως αναφέρουν παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί στο παρελθόν και το κράτος σφυρίζει αδιάφορα.

Μιλώντας στο Σίγμα ο κοινοτάρχης Καλαβασού, Λευτέρης Φωκά είπε,

«Έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο έχουν συμβεί κι άλλα ατυχήματα. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 10 εργοστάσια και δεν μπορούν να το ελέγξουν για να μην συμβαίνουν ατυχήματα».

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο κοινοτάρχης Τόχνης, Παντελής Χαραλάμπους, «Μιλούμε για περιβαλλοντική καταστροφή. Οι αρμόδιοι σφυρίζουν αδιάφορα. Με το κράτος δεν υπάρχει διάλογος επειδή δεν μας λαμβάνουν υπόψη.  Δεν σταματά να επιβαρύνει την περιοχή μας. Είναι αδιαφορία; είναι συμφέροντα; Δεν δεχόμαστε άλλα εργοστάσια. Θέλουν να μας φέρουν άλλα τρία ασφαλτικά.  Την ευθύνη την φέρει αποκλειστικά το κράτος»

Όσο αφορά στην αδειοδότηση νέων εργοστασιών στη περιοχή, η έρευνα από το Τμήμα Περιβάλλοντος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα