Πυροσβεστική: «Μιλούμε για τρομερή καταστροφή»- Η κατεύθυνση των ερευνών

Συνεχίζονται οι έρευνες για την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο ισόγειο οικοδομής, στη Μακεδονίτισσα, λίγο πριν από τις επτά, χθες βράδυ, η οποία τραυμάτισε δύο άτομα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, «θα προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε μία μία τις παραμέτρους. Φαίνεται ότι στο συγκεκριμένο περιστατικό οι ενδείξεις και οι μέχρι τώρα παρατηρήσεις μας να οδηγούν

σε διαρροή υγραερίου. Ερευνούμε τώρα κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η διαρροή υγραερίου. Μιλούμε για τρομερή καταστροφή, μιλούμε για πολύ υλικό με μπάζα και μπετόν που βρίσκονται στο εσωτερικό των συγκεκριμένων στούντιο, άρα ο τρόπος διερεύνησης σήμερα είναι να προχωρούμε και να τα αφαιρούμε για να δούμε εάν υπήρξε κάτι που δεν το εντοπίσαμε το βράδυ. Για να δούμε εάν υπήρξε οποιαδήποτε πηγή θέρμανσης από υγραέριο ή οποιαδήποτε πηγή ή μαγειρική συσκευή που να λειτουργούσε με υγραέριο. Αυτό είναι το πρώτο ενδεχόμενο».

Συμπλήρωσε ότι «θα διερευνήσουμε τις παροχές υγραερίου που υπήρχαν στον συγκεκριμένο χώρο, πού ήταν οι παροχές, πού έδιδαν το υγραέριο για να εντοπίσουμε πού υπήρχε η διαρροή και ποια πηγή βρήκε για να γίνει η έκρηξη».

Επεσήμανε ότι οι αναφορές ότι μύριζε υγραέριο τις προηγούμενες ημέρες θα συμπεριληφθούν στο μαρτυρικό υλικό που θα εξεταστεί. «Όταν γίνεται μια έκρηξη, επικρατούν συνθήκες πανικού. Ενδεχομένως, κάποιοι ένοικοι να μην μας έδιδαν τις σωστές και ανάλογες πληροφορίες. Εμείς θέλαμε να εκμηδενίσουμε οποιοδήποτε ενδεχόμενο να υπήρχε κάποιος κάτω από τα συντρίμμια. Μπορεί να ήταν ένα μικρό παιδί. Και δεν μπορούσε ο άνθρωπος που ήταν σε πανικό να σου δώσει τη σωστή πληροφορία».

Τόνισε ότι «θέλουμε να εξετάσουμε το πώς διοχετεύτηκε το υγραέριο εντός του συγκεκριμένου χώρου, υπό ποιες συνθήκες, εάν ήταν θέμα αμέλειας ή λάθους ή αστοχίας οποιασδήποτε εγκατάστασης».   

Διαβάστε επίσης: Έκρηξη στη Λευκωσία: Εκτός κινδύνου η 18χρονη-Φέρει εγκαύματα σε όλο το σώμα

Keywords
Τυχαία Θέματα