Ρεαλιστική πρόταση από Ελλάδα και πιστωτές αναμένει ο Τουσκ

Σε ρεαλιστική πρόταση εκ μέρους της Αθήνας αλλά και των πιστωτών, ελπίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Οι ελληνικές προτάσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από εξίσου ρεαλιστικές προτάσεις των δανειστών για τη βιωσιμότητα του χρέους, έγραψε χαρακτηριστιά στον λογαριασμό του στο twitter.

Just

spoke to PM @tsipras_eu. Hope to receive concrete, realistic reform proposals today #Greece

— Donald Tusk (@eucopresident) July 9, 2015

Realistic proposal from Athens needs to be matched by realistic proposal from creditors on debt sustainability to create win-win situation

— Donald Tusk (@eucopresident) July 9, 2015

No matter what. Help to #Greece no justification of wrong economic philosophy causing the crisis. "Magnum vectigal est parsimonia"

— Donald Tusk (@eucopresident) July 9, 2015

Εξάλλου, μιλώντας από το Λουξεμβούργο όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ξαβιέ Μπετέλ, ο Ντόναλντ Τουσκ υπογράμμισε ότι έχουμε τρεις ημέρες για λύση, αναφέροντας παράλληλα πως είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι απαιτείται για τη διασφάλιση της σταθερότητας της Ευρωζώνης.

Τα εθνικά κοινοβούλια θα πρέπει να πεισθούν για να ψηφίσουν υπέρ της βοήθειας προς την Ελλάδα σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι ηγέτες καταφέρουν να επιτύχουν μια καλή συμφωνία την Κυριακή, δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα