Ρεκόρ αύξησης επιβατών στα αεροδρόμια

Αίσθηση προκαλούν στατιστικά στοιχεία διεθνών οργανισμών, ότι το 2015 το παράνομο αεροδρόμιο «Ερτζιάν» διακίνησε συνολικά 3,5-4 εκατ. επιβάτες.

Μάλιστα παρουσιάζεται ως πρώτος προορισμός με τους περισσότερους επιβάτες από την Κύπρο η Τουρκία, μέσω της Τύμπου.

Ο Αναπληρωτής διευθυντής της πολιτικής Αεροπορίας Νίκος Νικολάου αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται για ανακοπή τέτοιων φαινομένων.

Συγκριμένα, το 2015 υπολογίζεται ότι μόνο οι αναχωρούντες επιβάτες από το παράνομο «Ερτζιάν» προς Τουρκία ήταν 1,4

εκατ., ενώ το 2016 υπολογίζεται αύξηση της τάξης του 14,2%. Με βάση τα στοιχεία που αποκαλύπτει η εφημερίδα Φιλελεύθερος και ο δημοσιογράφος Πέτρος Θεοχαρίδης, η αερογραμμή που διαθέτει τις περισσότερες αεροπορικές θέσεις από το κατεχόμενο αεροδρόμιο Τύμπου στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στην Τουρκιά είναι η Pegasus Airlines με 565.000 επιβάτες για το 2016.

Στη δεύτερη θέση διαθέσιμων πτήσεων από την Κύπρο προς το εξωτερικό είναι η Aegean Airlines, που προσφέρει 412.000 θέσεις για της πτήσεις της από Κύπρο προς Ελλάδα, Αγγλία και Γαλλία.

Την τρίτη θέση κατέχει η Turkish Airlines, που προσφέρει για το 2016 συνολικά 377.100 θέσεις από το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου προς αεροδρόμια της Τουρκίας.

Η Turkish Airlines έχει αυξήσει φέτος κατά 17,5% τις θέσεις που προσφέρει από το κατεχόμενο αεροδρόμιο, σε σχέση με πέρσι. Δηλαδή, αν πάρουμε το νησί ως σύνολο, η Τουρκία είναι ο πρώτος προορισμός.

Όσον αφορά τα δύο αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς -σε αναχωρούντες επιβάτες- το έχει η Αγγλία με 1,2 εκατ. και ακολουθεί η Ελλάδα με 646.000 επιβάτες.

Τρίτος σημαντικότερος προορισμός είναι η Ρωσία με 326.000 επιβάτες και τέταρτος το Ισραήλ με 137.000 επιβάτες και με αισθητά αυξητική τάση.

Όσον αφορά τα δύο αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς -σε αναχωρούντες επιβάτες- το έχει η Αγγλία με 1,2 εκατ. και ακολουθεί η Ελλάδα με 646.000 επιβάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα