Ρωσικά ΜΜΕ: Στα πρόθυρα κανιβαλισμού το Η.Β λόγω επισιτιστικής κρίσης

Ένα ρωσικό ειδησεογραφικό μέσο ισχυρίστηκε ότι το αυξανόμενο κόστος ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί σύντομα να αναγκάσει τους ανθρώπους να καταφύγουν στον κανιβαλισμό.

Επικαλούμενο ένα άρθρο του Jeremy Clarkson στο οποίο ο πρώην παρουσιαστής του Top Gear αστειευόταν για τους Βρετανούς που ‘τρώνε τους γείτονές τους’, το TsargradTV είπε ότι «οι δημοσιογράφοι αρχίζουν να λένε τρομερά πράγματα δυνατά, υπενθυμίζοντάς τους τον κίνδυνο κανιβαλισμού».

«Τα πράγματα δεν πάνε καλά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ενώ οι πολιτικοί

παίζουν με την ουκρανική κρίση, ο δικός τους πληθυσμός προετοιμάζεται για την πείνα», ανέφεραν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την Telgraph, η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρους κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι κρατά τον κόσμο για λύτρα για τα τρόφιμα και ότι «εξοπλίζει την πείνα».

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε ότι οι δυτικές χώρες έχουν λάβει «μια σειρά παράνομων ενεργειών που οδήγησαν στον αποκλεισμό».

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε την Πέμπτη τη Μόσχα ότι εφαρμόζει «μια προφανή πολιτική γενοκτονίας» στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς της χώρας. «Όλα αυτά, συμπεριλαμβανομένης της απέλασης του λαού μας και των μαζικών δολοφονιών αμάχων, είναι μια προφανής πολιτική γενοκτονίας που ακολουθεί η Ρωσία», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα