Ρωσικά πλήγματα σε υπεραγορά και σταθμό στη Χερσώνα – Δεκαέξι νεκροί

Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από τις ρωσικές επιθέσεις στην επαρχία της Χερσώνας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε η ουκρανική εισαγγελία.

Δώδεκα από τους νεκρούς σκοτώθηκαν στην ομώνυμη περιφερειακή πρωτεύουσα, Χερσώνα. Άλλοι 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανέφερε η εισαγγελία.

Ουκρανικά στρατεύματα απελευθέρωσαν τον περασμένο Νοέμβριο τη Χερσώνα, ύστερα από οκτώ μήνες κατοχής, αφού οι ρωσικές δυνάμεις την είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους λίγο μετά την έναρξη της εισβολής τους στην Ουκρανία πριν από 14 μήνες.

Η περιοχή υφίσταται

πλέον αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν οχυρωθεί στην αντίπερα όχθη του ποταμού Δνείπερου.

Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι τα θύματα ήταν πελάτες και εργαζόμενοι στην υπεραγορά.

«Όταν ο εχθρός δεν μπορεί να πετύχει τίποτα στο πεδίο των μαχών, χτυπά ειρηνικές πόλεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Σέρχιι Τσερεβάτι.

Τα παράθυρα στον σιδηροδρομικό σταθμό, όπου φαίνεται να υπήρξαν τρεις εκρήξεις, είχαν σπάσει. Δύο άνθρωποι μεταφέρονταν ζωντανοί σε φορεία.

«Δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε με Ρώσους δολοφόνους. Πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ή να εξουδετερωθούν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο.

Η Ρωσία δεν σχολίασε άμεσα το περιστατικό.

Ουκρανικά στρατεύματα ανακατέλαβαν την Χερσώνα τον περασμένο Νοέμβριο ύστερα από οκτώ μήνες κατοχής από τις ρωσικές δυνάμεις, που την έθεσαν υπό τον έλεγχό τους λίγο μετά την εισβολή τους στη χώρα πριν από 14 μήνες.

Η περιοχή υφίσταται πλέον σχεδόν συνεχείς βομβαρδισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν οχυρωθεί στην αντίθετη πλευρά του ποταμού Δνείπερου.

Διαβάστε επίσης: Κρεμλίνο: Καταγγέλλει απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν-Επίθεση με drone (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσικά, Χερσώνα – Οκτώ,rosika, chersona – okto