Παιδεία: Συνάντηση Χαμπιαούρη – Εκπ. Οργανώσεων για τετράμηνα

Αφορμή για νέα αντιπαράθεση έγιναν οι εξετάσεις τετραμήνων στην Α' και Β' Λυκείου.

Ο Υπουργός Παιδείας, που επιμένει στη διεξαγωγή τους, κάλεσε στις 14.00 στο γραφείο του τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, τους γονείς και τους μαθητές, που διαφωνούν.

Αργά χθες (3/10) το απόγευμα η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης αποφάσισε να ταχθεί υπέρ της αναστολής του μέτρου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σε

περίπτωση άρνησης του Υπουργείου, οι γονείς είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν κλιμακωτά μέτρα, μεταξύ των οποίων πορεία διαμαρτυρίας, ακόμη και κλείσιμο των σχολείων σε εργάσιμες ώρες. Αναστολή των εξετάσεων για ένα χρόνο αιτείται η ΟΕΛΜΕΚ.

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης, Γιάννος Σωκράτους, διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να προχωρήσει, επισημαίνοντας ότι η απόφαση της Βουλής για αναστολή των εξετάσεων για ένα χρόνο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στις 9.30 θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ, ενώ η ηγεσία της Οργάνωσης θα έχει τις επόμενες μέρες και χωριστές συναντήσεις με τους οργανωμένους γονείς και τους μαθητές.

Πρόσκληση για συνάντηση στις 13.00 απηύθυνε, εξάλλου, στις εκπαιδευτικές οργανώσεις και ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος είχε και στο πρόσφατο παρελθόν μεσολαβήσει για εκτόνωση της κρίσης στην παιδεία.

Χθες, εξάλλου, το Υπουργικό Συμβούλιο επικύρωσε τη συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των εκπαιδευτικών οργανώσεων για τον εξορθολογισμό της εκπαίδευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα