Σανέρ: Θα προμηθευτούμε εμβόλια κατά του κορωνοϊού από Τουρκία & «Νότια Κύπρο»

O λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Ersan Saner δήλωσε ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στα κατεχόμενα θα παρασχεθούν από την Τουρκία και την «Νότια Κύπρο», αναφερόμενος στην Κυπριακή Δημορκατία

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, μιλώντας  κατά τη λεγόμενη «Γενική Συνέλευση» του ψευδοκράτους, είπε επίσης ότι οι διαπραγματεύσει για μια Ομοσπονδία διεξάγονται για 52 χρόνια, αλλά δεν υπάρχουν άλλα 52 χρόνια να χάσουν και ότι θα πάνε στην Πενταμερή  ως «δύο ξεχωριστά κράτη».

Ο Saner άγγιξε επίσης το ζήτημα της Βαρωσίων

και είπε ότι «ακολουθείται πολιτική αλλαγής παιχνιδιού» στην κλειστή περιοχή, ότι «… μια πολιτική που επικεντρώνεται τόσο στον τουρισμό όσο και εκεί όπου οι ιδιοκτήτες μπορούν να επιστρέψουν επιδιώκεται… Κάνουμε μια πολιτική βασισμένη στις ελπίδες των ανθρώπων, όχι για στον πόνο τους».

Παράλληλα, μιλώντας χθες βράδυ σε άλλη τηλεοπτική εκπομπή, ο «υπουργός υγείας» ανακοίνωσε ότι ο προγραμματισμός για τον εμβολιασμό στην τ/κ πλευρά έχει ολοκληρωθεί και σε πρώτο στάδιο θα εμβολιαστούν 52.000 άτομα. Μιλώντας για τα εμβόλια που θα προμηθευτούν από την «νότια Κύπρο» - όπως αποκάλεσε την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας - είπε ότι τα πρώτα θα μπορούσαν να έρθουν στα τέλη Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου

«Η τδβκ έχει 30% δικαίωμα στα εμβόλια που θα έρθουν από την Ευρώπη μέσω της νότιας Κύπρου. Αναμένεται να έρθουν περίπου 300-400.000 εμβόλια», ανέφερε ο κ. Πιλλί μιλώντας για το ψευδοκράτος. Δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός, πρόσθεσε λέγοντας ότι πρόκειται για εμβόλια της γερμανικής BioNTech και της Pfizer.

Υπάρχουν, συνέχισε, ήδη δύο αποθήκες που μπορούν να φυλάξουν περίπου 30.000 από τα εμβόλια της Pfizer που έχουν την τεχνολογία RNA και πρέπει να φυλαχθούν στους -70 βαθμούς, ενώ έχουν βγει σε προσφορές για άλλες δύο αποθήκες, διπλάσιες σε χώρο, για να μπορέσουν να διατηρηθούν εκεί άλλες 300.000 εμβόλια και σε μία εβδομάδα θα έχουν τους χώρους αυτούς.

Πρώτα, συνέχισε, θα εμβολιαστούν οι επαγγελματίες υγείας και μετά άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, άνω των 65 ετών, με χρόνιες παθήσεις και άλλες ομάδες.

Σχολιάζοντας και τις επικρίσεις για το ότι το νέο νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών εγκαινιάστηκε στις 15 Νοεμβρίου,, αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμο, ο Αλί Πιλλί είπε ότι θα λειτουργήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης: Με χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας» ο Τατάρ (pic)

Keywords
Τυχαία Θέματα