Σ'ένα λεπτό σώζεις μια ζωή - Δες πώς γίνεσαι δότης μυελού (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε λιγότερο από 1 λεπτό μπορείς να σώσεις μια ζωή. Πώς; Με το να γίνεις δότης μυελού των οστών. 

Στην κάμερα του ΣΙΓΜΑ και στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο Πρόεδρος του Καραισκάκιου ιδρύματος, Δρ Παύλος Κωστέας ο οποίος τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να εγγραφούμε εθελοντές δότες καθώς είναι πάρα πολύ σπάνιο να βρεθεί κάποιος συμβατός.

Αν κάποιος είναι συμβατός δότης και δεν το γνωρίζει είναι πολύ λυπηρό γιατί ενδεχομένως μόνο αυτός μπορεί να σώσει την ζωή του ασθενή είπε ο δρ.Κωστέας. 

Σχετικά με τα αρχεία που

εθελοντών ο δρ.Κωστέας είπε πως αυτά είναι συνδεδεμένα παγκόσμια οπότε ανά πάσα στιγμή  μπορεί να καλεστεί κάποιος να δώσει μόσχευμα σε ασθενεί που δεν τον γνωρίζει.

Διαβάστε επίσης: Παγκύπρια εκστρατεία για ανεύρεση δότη μυελού για 6μηνο κοριτσάκι με λευχαιμία

Στην Κύπρο έχουμε το μεγαλύτερο αρχείο σε αναλογία πληθυσμού στο κόσμο. Παρόλα αυτά, έχουμε έναν ιδιαίτερα γενετικά ανομοιόμορφο πληθυσμό λόγω της πλούσιας ιστορίας μας, είπε ο δρ.Κωστέας. 

Δείτε τη διαδικασία δείγμα μυελού των οστών:

Στην εκπομπή μίλησε και γυναίκα η οποία υπήρξε δότρια μυελού των οστών. «Δεν είναι κάτι επώδυνο. Θεωρώ ευλογία το ότι βρέθηκα συμβατή γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να βοηθήσω να κρατηθεί στην ζωή ένας συνάνθρωπος μου οπότε ο πόνος νομίζω είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σκεφτεί κάποιος από την στιγμή που σώζει μια ζωή», είπε. 

Να υπενθυμίσουμε, πως  θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Απριλίου σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στα Malls μεταξύ των ωρών 11:00 π.μ. – 4 μ.μ. Παγκύπριες δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν από την ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. σε συνεργασία με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, σε μια προσπάθεια να σωθεί κοριτσάκι 6 μηνών που πάσχει από λευχαιμία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σaposένα, #45 Δες, ΒΙΝΤΕΟ,saposena, #45 des, vinteo